Allt fler brf:er anlitar vaktbolag

På flera platser runt om i landet anlitas vaktbolag av bostadsrättsföreningar för att skapa en tryggare miljö för de boende. Enligt ett vaktföretag har efterfrågan eskalerat den senaste tiden, rapporterar SVT Nyheter.

Brf stäms för fel vid poströstning

En HSB-bostadsrättsförening har stämts av en av sina medlemmar. Detta på grund av att denne anser att föreningen gjort fel vid poströstning, rapporterar Sveriges Radio (SR).

Riksbyggen lanserar app för ökad grannsamverkan

Nyligen lanserade bostadsutvecklaren Riksbyggen appen HemShare som via mobilen ger boende tillgång till olika tjänster, som städning och hantverksjobb. Förhoppningen är att appen även ska öka grannsamverkan, enligt ett pressmeddelande.

Brf i Stockholm hotad med stämning på 180 miljoner

En bostadsrättsförening från Oscar Properties, belägen vid Norra Djurgården i Stockholm, har hotats med stämning om de inte låter ett riskkapitalbolag bygga lägenheter på deras tak. Det yrkade beloppet ska uppgå till 180 miljoner kronor. Det skriver Svenska Dagbladet (SvD) Näringsliv.

Fler mäklare anmäls men få varnas

När rekordmånga anmälningar om eventuella lockpriser inkom beslutade Fastighetsmäklarinspektionen att granska mäklarkåren. Trots att många mäklare anmälts varnades endast en, enligt Dagens Nyheter.

Riksbyggen vill skapa trygghet med Huskurage

Vad som sker bakom stängda dörrar i ett flerbostadshus är svårt att veta. Riksbyggen inför nu policyn Huskurage för att uppmana fler boende att bli uppmärksamma och ingripa om de befarar att någon granne far illa. Detta enligt ett pressmeddelande.


Sida 1 av 19 (187 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen