Så många brf:er är utan TV4-kanaler

Många bostadsrättsinnehavare är just nu utan TV4 på grund av Com Hems nedsläckning. Enligt uppgift till Bostadsrättsnytt ska tusentals föreningar ha fastigheter anslutna till leverantören.

HD prövar mål om fel i bostadsrätt

Köparen av en bostadsrätt i Haninge utanför Stockholm upptäckte flera fel i den efter tillträdet 2014, vilka hon sedan dess har tvistat med säljaren om. Hittills har målet varit uppe i både tingsrätt och hovrätt, och nu har Högsta domstolen (HD) meddelat prövningstillstånd för det.

Stor skillnad i befolkningsutveckling bland landets kommuner

Det finns stora variationer i hur befolkningsökningen sett ut runt om i landet. I en kommun har invånarantalet minskat med 12 procent på tio år, medan en annan har fått en befolkningsökning på 40 procent. Detta visar en kartläggning som Statistiska centralbyrån gjort på uppdrag av Dagens Nyheter.

Svenskarna bostadssurfar mest i världen

En ny internationell rapport visar att svenska folket har världens största intresse för bostäder, sett till hur mycket de bostadssurfar. Och Hemnet är den bostadsportal med flest besök i förhållande till befolkningsmängd. Det framgår av ett pressmeddelande från Hemnet.

Köpare nekas ersättning för brister i bostaden

En man köpte för fyra år sedan en bostadsrätt på Östermalm i Stockholm. Efter köpet upptäckte han fel i badrummet och krävde att säljaren skulle stå för renoveringen. Ärendet togs upp i Högsta domstolen som dömer till säljarens fördel och köparen nekas ersättning. Detta rapporterar Expressen.

Så ser svenskens drömgranne ut

Den 31 oktober infaller Grannens dag. Inför dagen har Sifo gjort en undersökning på uppdrag av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som visar att tre av fyra svenskar tycker om sina grannar – så länge de inte stör för tidigt eller för sent på dagen.

Ingen rabatt för brf:er som vill köpa loss tomten

Det är många bostadsrättsföreningar som inte äger tomten som huset står på. Men de som vill köpa loss tomten får ingen prisrabatt. Det framkom i förra veckan då HSB Malmö bjudit in ansvariga politiker för att tala om en tomträttsutredning, skriver Fastighetstidningen.


Sida 1 av 9 (84 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen