Mäklare behöver inte betala skadestånd för högt utgångspris

En man tog hjälp av en mäklare för att sälja sin bostadsrätt i Malmö. Efter att lägenheten inte blev såld vände sig säljaren till tingsrätten och yrkade att mäklaren skulle betala skadestånd då denne satt ett för högt utgångspris, men rätten dömde till mäklarens fördel.

Få bostadsrätter besiktigas vid ägarbyte

Trots att man som lägenhetsköpare har undersökningsplikt är det få bostadsrätter som besiktigas. Det kan bli en dyr historia om skador upptäcks i efterhand, enligt ett pressmeddelande från Anticimex.

Par nekas installera kakelugn i bostadsrätt

Ett gift par ville installera en kakelugn i sin bostadsrätt där det tidigare stått en sådan och bad berörd brf om tillåtelse för detta, men nekades. Frågan avgjordes senare i tingsrätten som valde att gå på föreningens linje.

Hovrätten: Köpare får ersättning för försenad vindsvåning

Tillträdet till en nyrenoverad vindsvåning i centrala Stockholm försenades, men köparen som betalat över 20 miljoner kronor för objektet nekades ersättning i tingsrätten. Nu har hovrätten ändrat domen så att bolaget som sålt lägenheten måste ersätta köparen med nära 700 000 kronor.

Mäklare tvättar pengar åt kriminella

I en text från Dagens Nyheter står det att polisen upptäckt flera fall där mäklare hjälpt kriminella att tvätta pengar. Bara under 2022 ska närmare fem miljarder kronor ha tvättats via fastighetsaffärer.


Sida 1 av 37 (370 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen