Höjt bostadstillägg för pensionärer

Nu har bostadstillägget för pensionärer höjts, både taket för boendekostnader och konsumtionsstödet har justerats upp. Förändringarna inträdde vid årsskiftet och ligger i linje med ett tidigare riksdagsbeslut.

Misstankar om insiderbrott inför delförvärv av Karlatornet

Kort innan bolagen Balder och Serneke avslutat en affär rörande bostadsprojektet Karlatornet i Göteborg, köpte två personer aktier för 400 000 kronor var i Serneke. Nu har Ekobrottsmyndigheten väckt åtal mot personerna som misstänks för insiderbrott. Det står att läsa i Di.

Stammisar på ICA erbjuds boränterabatt

ICA lanserar nytt erbjudande till sina stamkunder: Ju mer de handlar i butiker inom bolagets koncern desto lägre blir deras boränta hos ICA Banken. Det gäller exempelvis inköp av mat och apoteksvaror.

Stockholm: Länsstyrelsen positiv till stadens krav på elsparkbolag

I ett försök att få ordning på elsparkcyklarna i Stockholm ställde kommunen tidigare i år olika krav på elsparkbolagen, exempelvis att de ska ha polistillstånd för sin verksamhet. Flera av bolagen överklagade begränsningarna men länsstyrelsen godkände åtgärderna som staden vidtagit, ett beslut som nu även det har överklagats. Det skriver DN.

Kort om Sveriges nya bostadsminister

Nyligen fick Sverige en ny statsminister, Magdalena Andersson, och även en del ministrar har bytts ut. Till exempel valdes socialdemokraten Johan Danielsson till ny bostadsminister.


Sida 1 av 23 (223 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen