Brf:er i Uppsala störs av stinkande träd

Den ser vackert ut, allén längs Timmermansgatan i Uppsala. Men den har skapat problem för de som bor i husen runt om. Träden bidrar nämligen till igensatta stuprännor, skadade fasader och en sur lukt. Detta skriver Upsala Nya Tidning (UNT).

Grannar missnöjda med stor takbar

En takbar öppnade i somras på Mall of Scandinavia. Grannarna som har sina uteplatser några meter bort blev inte glada över invigningen, då ljudet och insynen stör dem från förmiddag till sen kväll. Detta rapporterar Mitt i Stockholm.

Sociala bostäder allt mer populära

Ett av Sveriges växande folkhälsoproblem är ofrivillig ensamhet. Samtidigt blir antalet singelhushåll allt fler. Men nu har intresset för så kallade socialt hållbara flerbostadshus ökat, med gemensamma ytor för umgänge. Detta skriver Sydöstran.

Brf bildades utan bygglov – nu måste de boende flytta

Hotel du Nord i Linköping byggdes år 2013 om till bostadsrätter. Men för att göra om ett hotell till bostadshus behövs ett bygglov, vilket föreningen inte hade. Nu kräver kommunen att ingen bor i huset och de som äger en lägenhet riskerar att förlora miljontals kronor. Detta rapporterar SVT Nyheter.

Snart lanseras konkurrent till Hemnet

Hemnet har monopol på bostadsannonser och prishöjningar. Det anser i alla fall flera stora fastighetsmäklare, som i augusti startar en egen sajt för bostäder. Detta rapporterar Dagens Industri.

De unga driver Stockholm framåt i hög takt

Trängre och trängre, yngre och yngre. Så skulle Stockholm kunna beskrivas. En analys från det internationella fastighetsbolaget Grosvenor visar att vår huvudstad är en av de snabbast växande storstadsregionerna i Europa — och det är de unga som står för utvecklingen, rapporterar Dagens Nyheter.

Så påverkas brf:er av de nya reglerna om rökning

Den 1 juli kom en ny lagstiftning som förbjuder rökning vid allmänna lekplatser och entréer. Detta rökförbud kommer att göra ett flertal utomhusmiljöer helt rökfria, och det kommer bli märkbart i vissa bostadsrättsföreningar. Detta skriver HSB i ett pressmeddelande.


Sida 1 av 7 (67 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen