Bostadsrättens uteplats visade sig tillhöra kommunen

En ung kvinna köpte en lägenhet med tillhörande uteplats nära Skärmabrinks tunnelbanestation. Efter köpet var klart fick kvinnan veta att uteplatsen inte tillhörde lägenheten – utan stod på kommunens mark. Det rapporterar SVT Nyheter.

Här bor stockholmarna längst

De platser i Stockholm som de boende håller hårdast i är Djurgården och Strandvägen. Mariehäll och Telefonplan flyttar man desto snabbare ifrån, skriver Svensk Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Sveriges fulaste nybygge 2019 har utsetts

Akitekturupproret pris för landets minst fagra nyproduktion har delats ut, till en byggnad i Malmö. Bakom bygget står MKB fastighets AB, som menar att deras "fula" hus ändå är populärt. Detta skriver MKB i ett pressmeddelande.

Brf Idas nya ordförande föreläser om blåsningen

Under föreläsningen ”Hur man blåser en bostadsrättsförening” berättar Fredrik Eklöf, ordförande för HSB Brf Ida i Malmö, om hur föreningen kom på fötter igen efter att ha blåsts på hundratals miljoner kronor.

Nya bostadsministern vill leda MP

Per Bolund utsågs i veckan till ny bostadsminister. Nu kandiderar han även till posten som språkrör för Miljöpartiet, enligt DN:s rapportering.

Par krävs på miljoner – köpte lägenheter “yrkesmässigt”

Ett par har under flera år köpt lägenheter i centrala Stockholm. De satte i system att köpa bostadsrätter som de renoverade och sålde med stor vinst. Skatteverket menar att deras verksamhet klassas som “yrkesmässig” och kräver cirka två miljoner av paret, skriver Dagens Nyheter.


Sida 1 av 5 (41 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen