Trångboddheten ökar i Sverige

Allt fler människor på mindre yta för varje år – trångboddheten fortsätter att öka i landet. Siffror från SCB visar också att fler högutbildade nu bor trångt. Det rapporterar Hem & Hyra.

Brf förlorade tvist mot styrelsemedlem

I Vaxholm i norra Stockholm har en nybildad bostadsrättsförening nyligen förlorat en tvist mot en styrelseledamot, som låtit en anhörig köpa en lägenhet. Den anhöriga sålde snabbt vidare lägenheten och gjorde en vinst på nära två miljoner, rapporterar Mitt i Södra Roslagen.

Hoppade av nyproduktion – får tillbaka miljonbelopp

Nacka tingsrätt har nyligen kommit med en unik dom angående ett par som tecknat sig på en nyproducerad bostadsrätt, som sedan blev försenad. Tingsrätten låter paret häva sitt köp och de får tillbaka sin handpenning, rapporterar SvD.

Politiker fick ersättning för dubbelt boende

Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson har fått 50 000 kronor om året. Detta på grund av att hon varit skriven på ett fritidshus medan hennes familj stod som folkbokförd i en bostadsrätt i Stockholm. Detta enligt TV4-nyheternas rapportering.

Makthavarna väljer bort hyresrätter

Hyresrätternas framtid ligger i regeringens händer. Dock väljer majoriteten av statsråden bort hyresrätter som bostadsform. Det visar en granskning som Hem & Hyra har gjort.

Bostadsrättens uteplats visade sig tillhöra kommunen

En ung kvinna köpte en lägenhet med tillhörande uteplats nära Skärmabrinks tunnelbanestation. Efter köpet var klart fick kvinnan veta att uteplatsen inte tillhörde lägenheten – utan stod på kommunens mark. Det rapporterar SVT Nyheter.


Sida 1 av 5 (49 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen