Smarta radhus uppförs i Helsingborg

Inför stadsmässan H22 i Helsingborg ska Riksbyggen, i samarbete med teknikföretaget ViaEuropa, uppföra 700 smarta bostadsrätter i staden. En del av satsningen består av Brf Ribbhusen med uppkopplade radhus som byggstartar inom kort. Detta enligt ett pressmeddelande från utvecklaren.

Årets mest hållbara brf utsedd

Vinnare i Årets Hållbarhetsförening, ett pris inom Riksbyggen, blev i år Brf Vågmästaren i Ängelholm. Den vinnande föreningen har bland annat satsat på solceller och odlat egna grönsaker, enligt ett pressmeddelande.

Marknadsplatsen sthlmflex ska avlasta Stockholms elnät

Elanvändare i huvudstaden, som företag och hushåll, kan nu mot betalning vara med och bidra till ökad effekt i Storstockholms elnät vid kapacitetsbrist. Detta tack vare att regionen testar en ny marknadsplats för effektflexibilitet, skriver Ellevio i ett pressmeddelande. Projektet går under namnet sthlmflex.

Fortsatt låga elpriser i landet

En ovanligt varm novembermånad med mycket blåst och rikligt med nederbörd har lett till betydligt lägre elpriser i landet än under samma period i fjol, en tendens som var tydligt även i oktober. Detta enligt uppgifter från Vattenfall.


Sida 1 av 9 (90 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen