Trenden med sjunkande elpriser fortsätter

Hittills har det milda vintervädret bidragit till betydligt lägre elpriser än vanligt för säsongen. Enligt Vattenfall har elpriserna varit rekordlåga även i mars, då energiföretaget noterade Mellansveriges lägsta elpriser för månaden sedan millennieskiftet.

Fortsatt rekordlåga elpriser i landet

I januari rapporterade Vattenfall om rekordlåga elpriser i Sverige, de lägsta för månaden sedan 2007. Även följande månad uppges rekord ha slagits, då det näst lägsta februaripriset sedan 2003 ska ha uppmätts.

Digital handelsplats ska avlasta Uppsalas elnät

En effektmarknad har nyligen införts i Uppsala som en innovativ åtgärd för att frigöra kapacitet i stadens elnät. Effektmarknaden är en digital handelsplats som ingår i EU-projektet CoordiNet, där flera lokala aktörer deltar – bland andra Uppsala kommun.

Unikt vattensystem i nya stadsdelen Rosendal

Projektet med att bygga den nya stadsdelen Rosendal i Uppsala har väckt stort intresse, både nationellt och internationellt. Det som lockar så många besökare är det unika sättet att ta tillvara och rena dagvattnet på i området. Detta skriver Upsala Nya Tidning om.

Rekordstor produktion av vindkraft

I början av året uppmättes ett nytt rekord för svensk vindkraft, då över en terawattimme el från vindkraft uppges ha producerats på bara en vecka. Det framgår av Sveriges Radios nyhetsrapportering.


Sida 1 av 7 (64 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen