160 nya bostäder ska byggas i Rissne

Bostadsbolaget Veidekke har fått klartecken att bygga 160 by bostadsrätter i Västra Rissne. Bostäderna ska byggas längs Kavallerivägen i Sundbyberg. Detta framkommer av ett pressmeddelande från Veidekke.

Brf Dykaren byggstartas på Rindö

Nu kan bygget av Brf Dykaren starta ute på Rindö utanför Stockholm. Tornstaden har erhållit startbesked för projektet av Vaxholms Stad och planen är att påbörja markarbeten redan under denna vecka.

Beslut om nya lägenheter på Näset

Fastighetsnämnden har fattat beslut om att ge bostadsutvecklaren Jutabo en markanvisning för 60 lägenheter på Näset i Västra Göteborg. Av dessa planeras omkring 40 att bli bostadsrätter.

Antalet påbörjade bostadsrätter sjunker

Hittills i år, till och med kvartal tre, har byggandet av cirka 10 755 bostadsrätter påbörjats i Sverige, vilket är omkring 14 procent färre än under samma period ifjol. Det visar preliminära siffror från SCB.

Efterfrågan på nyproducerade bostadsrätter mättad

Marknaden för nyproducerade bostäder är i stort sett i balans. Dock börjar nu efterfrågan av nybyggda bostadsrätter vara mättad och på vissa håll i landet finns till och med stora överskott av nya lägenheter. Detta visar ett nytt index som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.


Sida 1 av 13 (129 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen