Byggstart för radhus i Lindbacken

I Lindbacken utanför Uppsala ska 19 nya bostadsrätter i form av stadsradhus uppföras, med byggstart inom de närmaste månaderna. Bakom projektet står utvecklaren Blooc och fastighetsbolaget Gillöga.

Detaljplan för bostäder i Luthagen överklagas

I flera år har fastighetsbolaget Genova planerat att bygga bostäder ovanpå en matbutik i Luthagen. Nu har detaljplanen överklagats. De som överklagat menar att det nya huset kommer bli för dominerande i området, skriver Upsala Nya Tidning (UNT).

500 bostadsrätter byggs i Majorna

Nu har bygget av 500 bostäder påbörjats i vad som ska bli ett helt nytt bostadsområde i Majorna. Bostäderna kommer att fördelas på fyra kvarter och området ska även få en skola, äldreboende och butiker. Detta skriver HSB Göteborg i ett pressmeddelande.

Endast varannan planerad bostad i Stockholm byggs

Bostadsbristen är akut i Stockholm, men samtidigt byggs det för lite för att mätta den stora efterfrågan som finns. Under 2019 har 10 000 bostäder projekterats, men endast hälften av dessa kommer att byggas. Detta rapporterar Dagens Nyheter (DN).

Nya lägenheter byggs i Önsta Gryta

I Önsta Gryta i norra Västerås ska ett kvarter med 95 lägenheter, ett apotek och en ny vårdcentral byggas. Nu finns det möjlighet att komma med synpunkter på den nya detaljplanen, skriver Vestmanlands Läns Tidning (VLT).


Sida 1 av 12 (112 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen