Försäljningen av Nordens högsta hus skjuts upp

Under första kvartalet i år skulle byggbolaget Serneke ha sålt 80 procent av bostadsprojektet Karlatornet i Göteborg, även kallat Nordens högsta hus, till Oaktree Capital Management. Men av ett pressmeddelande från byggbolaget framgår nu att försäljningen skjuts på framtiden.

Så kan coronaviruset påverka bostadsmarknaden

Den stigande arbetslösheten och den rådande varselvågen kan påverka bostadsmarknaden, menar experter som Dagens Nyheter talat med. Dock ska flera banker lätta på amorteringskraven om deras låntagare förlorar inkomst på grund av coronaviruset.

Fortsatt köpintresse för bostäder i Uppsala trots corona

På grund av coronaviruset har flera mäklarfirmor i Uppsala infört restriktioner för sina anställda som att inte längre skaka hand med sina kunder. Samtidigt vittnar mäklarna om att oron för viruset inte har påverkat Uppsalabornas vilja att köpa bostäder, skriver Upsala Nya Tidning (UNT).

Väljarna missnöjda med regeringens bostadspolitik

I en ny undersökning som Sifo gjort på uppdrag av HSB framkommer det att väljarna är missnöjda med regeringens bostadspolitik. Nio av tio anser att regeringen inte gjort något för att lösa bristen på bostäder under det senaste året. Varannan väljare vill att bolånetaket och amorteringskraven ses över av regeringen.

Tvist i hovrätten om bostadsrätt som gåva

En kvinna sökte medlemskap i en brf med stöd av ett gåvobrev från sina föräldrar, men blev nekad då det visade sig råda oklarheter kring ägandet av bostadsrätten. Tvisten hamnade tillslut i domstol och nu har målet prövats i Svea hovrätt.


Sida 1 av 14 (135 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen