Landets toppmäklare 2019

En fastighetsmäklare i Stockholm sålde för över 1,6 miljarder kronor under förra året. Han finns också högst upp på listan över toppmäklarna 2019, vilken sammanställts av Hittamäklare.se.

Svenska folket missnöjda med bostadsutvecklingen

En ny kartläggning från Svensk Fastighetsförmedling visar att sju av tio tycker bostadsmarknadens utveckling är osund med för höga priser och dåligt utbud. Majoriteten av de tillfrågade i undersökningen menar också att det är politikerna som bär ansvar för bostadsutvecklingen.

Majoritet av Stockholms kommuner genomförde inte byggplaner

Tusentals utlovade bostäder i Stockholm byggdes aldrig under 2018 trots att bostadsbristen länge varit stor i länet. Det är totalt 16 av 26 kommuner i länet som byggt färre bostäder än planerat och sämst på att hålla sitt bygglöfte var Tyresö kommun. Detta rapporterar Mitt i som tagit del av en rapport från Region Stockholm.

Utökad kollektivtrafik ett sätt att lösa bostadsbristen

Stockholm växer och länets befolkning förväntas öka med drygt 33 000 personer per år de kommande tio åren. Genom att bygga ut kollektivtrafiken med fler avgångar per timme kan fler områden i Stockholm bli attraktivare, som Upplands-Bro kommun. Där är det betydligt billigare än inne i centrala Stockholm att bygga nya bostäder, rapporterar Dagens Nyheter.

Så blir bostadsmarknaden 2020

Enligt en ny prognos från Boverket så sjunker byggtakten för bostadsrätter under nästa år. Detta samtidigt som bopriserna fortsätter på en stabil nivå, med ökad efterfrågan på nyproduktion som följd.

Renoveringsobjekt populärast på Hemnet 2019

Året på bostadsmarknaden kan beskrivas som en återhämtning från tidigare års prisnedgångar och oro. I slutet av 2019 har priserna för bostadsrätter stigit och börjar på vissa håll i landet nå rekordnivåer. Den mest klickade bostaden i år blev en lägenhet med renoveringsbehov. Detta skriver Hemnet i sin årskrönika.


Sida 1 av 12 (114 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen