Försäljningen av Nordens högsta hus skjuts upp

Under första kvartalet i år skulle byggbolaget Serneke ha sålt 80 procent av bostadsprojektet Karlatornet i Göteborg, även kallat Nordens högsta hus, till Oaktree Capital Management. Men av ett pressmeddelande från byggbolaget framgår nu att försäljningen skjuts på framtiden.

Här har bostadsrättspriserna i Göteborg ökat mest

Under 2010-talet har priserna på bostadsrätter ökat mest i Göteborg av Sveriges storstäder. I Göteborg steg priserna med 103 procent och störst prisökning har skett i Angered-Bergsjön, skriver Dagens industri som tagit del av en kartläggning gjord av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Tvist i hovrätten om bostadsrätt som gåva

En kvinna sökte medlemskap i en brf med stöd av ett gåvobrev från sina föräldrar, men blev nekad då det visade sig råda oklarheter kring ägandet av bostadsrätten. Tvisten hamnade tillslut i domstol och nu har målet prövats i Svea hovrätt.

Uppåt för bostadspriser i Lerum

Den största prisökningen på bostadsrätter i Västra Götalands län under den senaste tremånadersperioden ägde rum i kommunen Lerum, medan priserna sjönk mest i Falköping. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik.


Sida 1 av 9 (70 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen