Ovanligt kallt i bostadsrätter på grund av hyresgäst – vägrar släppa in hantverkare

/assets/img/1888837-classic-wooden-thermometer.jpg
Genrebild. Foto: Ovidiu Pirosca/Mostphotos
 

Ett 20-tal bostadsrättsinnehavare i en förening i Stockholm har det ovanligt kallt i sina lägenheter. Enligt brf-ordföranden beror detta på att en hyresgäst i föreningens lokaler vägrar släppa in hantverkare, rapporterar SR P4 Stockholm.

I ett bostadsrättshus i Akalla bor en 70-årig kvinna. Hon har kallt inne i lägenheten och termometern visar nio grader. Hon har inte heller haft något varmvatten. Avsaknaden av värme och varmvatten har pågått i flera veckor, enligt Sveriges Radio (SR) P4 Stockholm.

Det är inte bara den 70-åriga kvinnans lägenhet som är kall, utan även ett tjugotal till. Anledningen till att lägenheterna i bostadsrättsföreningen är kalla är en konflikt mellan föreningen och ett företag som hyr lokaler i fastigheten.

Ordföranden i bostadsrättsföreningen berättar för P4 Stockholm att företaget som hyr in sig vägrat att släppa in hantverkare i lokalerna i samband med ett stambyte. Enligt ordföranden är det en del i byggnaden som har värmerör och hantverkarna behöver komma åt dessa via lokalerna för att koppla på värmen i huset ordentligt. “Vi får inte tillträde till lokalen”, säger ordföranden till radiokanalen.

Trots att information om stambytet gått ut för flera år sedan vägrar företaget alltså att låta hantverkare komma in i deras hyrda lokaler. P4 Stockholm har sökt ledningen för företaget flera gånger, men de har inte svarat.

Enligt Folkhälsomyndigheten bör temperaturen i en lägenhet vara mellan 20 och 23 grader. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen