Tre aktörer vill se elstöd till brf:er

/assets/img/mostphotos/24971125-towers-power-lines-against-a-cloudy-sky-background.jpg
Foto: Mostphotos
 

Riksbyggen, HSB och Bostadsrätterna har skrivit ett öppet brev till energi- och näringsminister Ebba Busch. De anser att elstödet även borde ges till bostadsrättsföreningar.

I ett pressmeddelande från Riksbyggen berättar de om sitt öppna brev de skrivit till Ebba Busch (KD), energi- och näringsminister. Brevet har de skrivit ihop med HSB och Bostadsrätterna och handlar om att elstödet även ska omfatta bostadsrättsföreningarna. 

– Det är viktigt att boende i bostadsrättsföreningar får samma stöd som boende i andra upplåtelseformer. Det är en rättvisefråga som vi nu lyfter till regeringen, säger Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert på Riksbyggen, i pressmeddelandet. 


Bostadsrättsföreningar räknas som företag och elstödet ska gå till hushåll, inte företag. 

– Många bostadsrättsföreningar har länge arbetat med energieffektivisering. Det arbetet fortgår och är jätteviktigt, men på kort sikt kan det inte kompensera för de rekordhöga energipriserna, säger Johanna Bjurskog.


Ur det öppna brevet: “Det är väsentligt att alla hushåll i Sverige, oavsett upplåtelseform, får del av de elstöd regeringen utlovat. Med detta brev vill vi säkerställa att boende i bostadsrättsföreningar ska få samma stöd som boende i andra upplåtelseformer och inte behandlas annorlunda jämfört med villaägare.” 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen