Reportage & Special

Brf-fastigheter rivs då LKAB behöver mer mark i norr

Många bostadsrättsinnehavare i Malmfälten, Norrbotten, måste flytta för att brf-fastigheterna de bor i ska kunna rivas till fördel för LKAB som behöver marken till gruvbrytning. De erbjuds en förbestämd kompensation från bolaget som enda alternativ.

Att ladda elbilar med solenergi i en brf

Om en brf installerar solceller på sin fastighet och dessutom har en station för laddning av elbilar, kan det vara en idé att låta solenergin gå till elbilsladdning. Men hur får man till ett sådant system? Nedan följer exempel på hur företaget Solkompaniet löst detta för bostadsrättsföreningar.

Inredning: Jobba hemma

Många har fått ändra sina rutiner till följd av coronautbrottet och fler och fler jobbar nu hemifrån. Nedan finner ni utvalda produkter som kan passa för ett litet kontor i hemmet.

Inredning: Växande intresse för antika föremål

Årets upplaga av Antikmässan i Stockholm öppnade den 13 februari. Och till följd av det växande intresset för återanvändning och hållbarhet, har den blivit extra populär. Detta enligt antikexperten Pontus Silfverstolpe som modererade pressträffen inför mässan.

Inredning: Blommande krukväxter inomhus på vintern

Kala trädstammar och snötäckta gräsmattor utanför fönstret gör att krukväxter inomhus framställs i en ny dager. Vi har frågat representanter för olika företag inom blomsterhandel om vilka blommande krukväxter som håller bra inomhus på vintern, och bett dem rekommendera sina favoriter.

Inredning: Julen 2019

Nedan finner ni ett litet plock på temat jul, och inspiration inför den stundande storhelgen. Denna gång kommer inredningsdetaljerna från Mio, Rusta, IKEA och H&M Home.


Sida 1 av 3 (25 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen