Reportage

Dålig insyn försvårade renoveringen

Att renovera byggnaderna i en bostadsrättsförening är inte alltid lätt. Det vet Frida Nordholm, ordförande i Brf Söderbysjön. Under ett stort arbete där bland annat fasaden skulle putsas och fönstren bytas uppstod många problem, med både förvaltare och entreprenör.

Tekniken som gör fastigheten säkrare

Moderna lösningar gör det lättare för bostadsrättsföreningar att skydda portar och lägenheter från obehöriga. Till och med i tvättstugan kan man få ordning och reda, med hjälp av digitala system.

Hållbar renovering

Behöver ett kök verkligen bytas ut vart tionde år? Måste man tapetsera om eller lägga nytt golv, igen? När det kommer till upprustning av hemmet vill man gärna göra det så modernt och fräscht som möjligt. Med ett miljötänk i bakhuvudet kan renoveringen bli mindre påfrestande för vår natur.

Satsa på balkongen i sommar

En plats att njuta av solen på eller en avställningsyta för diverse grejer du inte vill ha inomhus? En liten ansträngning kan ge en mysig uteplats ända tills vintern kommer. Vi ger dig tips på hur du kan maximera årets balkonghäng!

Så kan en BRF finansiera klimatsmarta åtgärder

För att kunna genomföra en miljövänlig renovering eller en klimatsmart åtgärd i en fastighet, behöver detta finansieras på något sätt. Nedan berättar vi om några alternativ som finns på marknaden idag, för de som vill ta ett lån för sådana ändamål.


Sida 1 av 2 (11 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen