Om att skaffa laddstolpar till elbilar i en brf

Mari-Louise Persson (pressbild). Bakgrundsbild: Mostphotos
 

"Har du ingen möljlighet att ladda, skaffar du inte heller någon laddbar bil"
Jonas Anderson, försäljningschef på Chargestorm

Det här avsnittet handlar om det ökade intresset för elbilar. Hittills i är är antalet nyregistrerade bilar i Stockholm till exempel nästan fyra gånger fler än under samma period förra året. Majoriteten av de som bor i bostadsrätt tycker också att det är viktigt att det erbjuds laddstolpar för elbilar, men det är bara en av tio som har tillgång till det i sin förening.

Vi pratar med Mari-Louise Persson, miljöchef på Riksbyggen, och Jonas Anderson, försäljningschef på företaget Chargestorm som levererar laddstolpar, samt Johan Strand, vice ordförande i brf Solhöjden i Lund, vilken nyligen skaffat laddstolpar.

Reporter och klippning: Anders Eklöf

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen