Dålig planering står brf:er dyrt

Bristande underhåll och dålig planering kostar bostadsrättsföreningarna i Sverige miljontals kronor varje år. Priset för oförutsedda reparationskostnader hos cirka 4 000 bostadsrättsföreningar som Sveriges BostadsrättsCentrum (SBC) förvaltar uppgick till över 490 miljoner kronor under 2019. Detta enligt ett pressmeddelande från SBC.

Så kan coronaviruset påverka bostadsmarknaden

Den stigande arbetslösheten och den rådande varselvågen kan påverka bostadsmarknaden, menar experter som Dagens Nyheter talat med. Dock ska flera banker lätta på amorteringskraven om deras låntagare förlorar inkomst på grund av coronaviruset.

300 innovativa bostäder byggs i Rosendal

I höst kommer Rosendal Fastigheters bostadsprojekt Urban Hike & Bike påbörjas i Rosendal i Uppsala. Bostäderna byggs i direkt anslutning till Siegbahns-parken, Stadsskogen och Kronparken och kommer att präglas av ny teknik.

Färre bostadsinbrott i landet sedan corona bröt ut

Under de senaste veckorna har antalet anmälningar om bostadsinbrott i landet minskat. I Stockholmsområdet anmäldes nära 50 procent färre bostadsinbrott under vecka tolv, jämfört med den lägsta noteringen fram till och med vecka åtta i år. Detta enligt SR Ekot.

Fortsatt köpintresse för bostäder i Uppsala trots corona

På grund av coronaviruset har flera mäklarfirmor i Uppsala infört restriktioner för sina anställda som att inte längre skaka hand med sina kunder. Samtidigt vittnar mäklarna om att oron för viruset inte har påverkat Uppsalabornas vilja att köpa bostäder, skriver Upsala Nya Tidning (UNT).


Sida 1 av 64 (632 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen