Landets lägsta boräntor noterade i Stockholms län

Hypoteket har i samarbete med Aftonbladet gjort en nationell kartläggning över bolåneräntor. Resultaten visar bland annat att de lägsta räntorna noterats i kommuner inom Stockholms län. Och enligt Hypoteket kan vara ett bra läge att binda räntan nu.

Tuff bostadsmarknad stressar unga

Enligt två nya undersökningar har unga fortfarande svårt att ta sig in på bostadsmarknaden. Det är bland annat höga priser och krav på fast anställning som sätter käppar i hjulen. Detta gör att många unga är stressade över sin boendesituation.

Stockholms högsta bostadshus planeras i Sickla

Fyra bolag ska tillsammans bygga projektet Nacka Port i Sickla, som ska bli Stockholms högsta bostadshus. Husen ska bli 38 respektive 30 våningar högt, enligt ett pressmeddelande från Balder, som är ett av företagen i samarbetet.

200 bostäder byggs i östra Västerås

Nu har bygglovet beviljats för bostäder i Skiljebo centrum, alldeles intill Skiljeboskolan. I den första etappen byggs 50 bostäder i höga huskroppar, men totalt ska det bli närmare 200 lägenheter, skriver Vestmanlands Läns Tidning (VLT).

Kamp om kunder på bolånemarknaden

Bostadspriserna stiger och många vill flytta. Det gör att bolånemarknaden förändras och nu utmanas storbankerna av mindre aktörer, vilket leder till nedpressade räntor. Detta rapporterar SVT Nyheter.


Sida 1 av 119 (1183 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen