Snitträntor på bolån sjönk i januari

Under januari månad sjönk snitträntorna på bolånen som har tre månaders bindningstid. Räntan är lägst hos de mindre, nya långivarna och högre hos de mer etablerade aktörerna. Detta enligt Privata Affärer.

SBAB sänker bolåneräntor

Statligt ägda SBAB kommer från och med idag att sänka räntorna för bolån där bindningstiden är två, fyra och fem år. Det skriver banken i ett pressmeddelande.

Regeringen utreder startlån för unga

En utredare har fått i uppdrag av regeringen att ta fram förslag på åtgärder som kan underlätta de ungas situation på bostadsmarknaden. Det rör sig bland annat om ett statligt startlån, enligt ett pressmeddelande.

Så kan bolånetagare och bopriser påverkas vid slopat ränteavdrag

Finansinspektionen (FI) har analyserat hur olika minskningar av ränteavdraget skulle kunna påverka låntagare, och utfallet för nya och befintliga låntagare skiljer sig en del. Vidare har FI beräknat hur räntekostnader för bolån, och priser på bostäder, kan påverkas om avdraget slopas.

Flera banker har sänkt bolåneräntor

I oktober har flera aktörer på bolånemarknaden valt att sänka listräntor. Två banker har justerat ned räntorna för samtliga bolån, både rörliga och bundna. Enligt SvD:s rapportering kan ännu fler aktörer vara på väg åt det hållet.

SBAB sänker kalkylräntan

SBAB har sänkt sin kalkylränta med en halv procent. Anledningen är att banken tror att de låga räntenivåerna kommer att hålla i sig under en lång tid framöver, skriver Dagens industri.


Sida 1 av 5 (47 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen