Landets lägsta boräntor noterade i Stockholms län

Hypoteket har i samarbete med Aftonbladet gjort en nationell kartläggning över bolåneräntor. Resultaten visar bland annat att de lägsta räntorna noterats i kommuner inom Stockholms län. Och enligt Hypoteket kan vara ett bra läge att binda räntan nu.

Kamp om kunder på bolånemarknaden

Bostadspriserna stiger och många vill flytta. Det gör att bolånemarknaden förändras och nu utmanas storbankerna av mindre aktörer, vilket leder till nedpressade räntor. Detta rapporterar SVT Nyheter.

Ny plattform lanseras för bolånekunder

Ordna Bolån ska bli en mötesplats på nätet där banker och låntagare kan interagera kring bolån. Tanken är att det ska likna Hemnet, fast med bolån. Detta enligt ett pressmeddelande från Svensk Fastighetsförmedling.

SBAB: Boräntor stiger tidigare än förväntat

Enligt den statliga banken SBAB är tiden med låga bundna boräntor snart ett minne blott. Banken efterlyser nu en tydlighet från Riksbanken när det kommer till vad som kan räknas som en normal räntenivå.

Minskad bruttomarginal på bolån för bankerna

Det första kvartalet i år sjönk bankernas bruttomarginal på bolån, enligt ny statistik från Finansinspektionen. Jämfört med samma period ifjol är marginalen nu högre, samtidigt som den är mindre än under kvartal ett 2019.


Sida 1 av 7 (66 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen