270 nya bostadsrätter planeras i Söderort

/assets/img/skarmavbild-2024-06-27-kl.-20.50.14.png
Visionsbilder av planerade kvarter längs Bjursätragatan. Skärmdump av Stockholms stads hemsida; Stockholm växer
 

Inom ramen för stadsutvecklingsprojektet Fokus Hagsätra Rågsved planerar Stockholms stad nu att uppföra 430 nya bostäder, varav 270 är tänkta att bli bostadsrätter. Detta enligt kommunens hemsida.

Längs med Bjursätragatan i Rågsved vill Stockholms stad att det uppförs flerbostadshus med totalt runt 430 nya bostäder, varav cirka 270 planeras bli bostadsrätter. På bottenplan i flerbostadshusen är det tänkt att det ska finnas lokaler för olika verksamheter. Det framgår av Stockholms stads hemsida Stockholm växer.

Området som kommunen vill utveckla ingår i utvecklingsarbetet med Bjursätragatan, vilket är en del av stadsutvecklingsprojektet Fokus Hagsätra Rågsved. Förslaget inrymmer också utveckling av parker och allmänna platser. 

Flera byggaktörer ska ha fått markanvisning inom planområdet. Bland de som avser uppföra bostadsrätter finns Bonava, Bjurtassen fastighets AB och NRE Sweden.

Bonava vill uppföra ett kvarter med 115 lägenheter, Bjurtassen planerar för ett kvarter med 75 lägenheter, och NRE för två kvarter med totalt 80 lägenheter.

Planförslaget för området ska ut på granskning under 2025, därefter kan förslaget komma att antas av kommunfullmäktige våren 2026. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen