Stockholm: Minietta på Östermalm för två miljoner

/assets/img/mostphotos/mp63011477-strandvagen-i-stockholm.jpg
Östermalm. Foto: Mostphotos
 

Nästan två miljoner kronor är utropspriset för en 13 kvadratmeter stor lägenhet på Östermalm i Stockholm. Det är också den minsta bostadsrätten som finns ute till salu just nu i länet, enligt Hemnet.

Ett rum utan kök. Ett badrum. Det är vad som får plats i den 13 kvadratmeter stora lägenheten på Östermalm som nu ligger ute till salu. Ansvarige mäklare BlumenthalHoffman Fastighetsmäkleri skriver i annonsen att bostaden ligger på entréplan och att den är i behov av renovering. Utgångspriset för den lilla lägenheten är 1 995 000 kronor och månadsavgiften ligger på 613 kronor. 


Bostadsrätten på Östermalm är den minsta lägenheten som finns ute till salu just nu i Stockholms län, enligt bostadssajten Hemnet. Men är man på jakt efter små lyor finns det fler objekt som är aningen större – i Hallonbergen går det att hitta två lägenheter som båda har en boyta på 15 kvadratmeter. De har utgångspriserna 1 150 000 kronor respektive 1 250 000 kronor. 


Är man sugen på aningen större lägenhet finns det flera bostadsrätter på 16 kvadratmeter – en i Nacka för 2,3 miljoner, en i Solna för 1,7 miljoner och en i Midsommarkransen/Telefonplan med utgångspris 1,4 miljoner kronor. 


Vill man bo innanför tullarna i ett historiskt hus finns en bostadsrätt i Gamla Stan, i en fastighet daterad år 1600. Boytan är 17 kvadratmeter med ett sovloft. Utgångspris för denna bostad är 2 850 000 kronor med en avgift på 1 554 kronor i månaden. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen