Varierad prisutveckling i storstäderna

/assets/img/mostphotos/mp1701101-city-center.jpg
Centrala Malmö. Foto: Mostphotos
 

Stigande priser i Stockholm, oförändrade i Malmö och lägre priser i Göteborg. Det är bilden som förmedlas av Svensk Mäklarstatistik och deras senaste mätning.

I Sverige steg priserna på bostadsrätter med 0,8 procent under september månad. På tre månader går det att se att bostadsrättspriserna sjunkit med 1 procent medan de under de senaste tolv månaderna stigit med 2,6 procent. Detta visar den senaste mätningen från Svensk Mäklarstatistik.


Av landets tre storstäder har priserna på lägenheter gått upp mest i Storstockholm den senaste månaden. Där har bostadsrättspriserna ökat med drygt en procent. I Storgöteborg har priserna på bostadsrätter sjunkit med 0,6 procent medan priserna var nära oförändrade i Stormalmö. Sett till centrala Göteborg och centrala Stockholm var priserna där nästintill stillastående medan de ökade i centrala Malmö med nästan en procent. 


Ser man till prisutvecklingen för bostadsrätter på årsbasis går det bäst för Stormalmö där priserna stigit med 4,4 procent. Sämst går det för centrala Göteborg där priserna endast stigit med 0,2 procent. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen