Fallande priser för bostadsrätter i Storstockholm

/assets/img/37016911-stockholm-huvudstad.jpg
Bostäder i Storstockholm. Foto: Mostphotos
 

Bostadsrättspriserna i landet sjönk under april, störst nedgång noterades i Storstockholm. Det visar SBAB Booli HPI, ett boprisindex som nu blir tillgängligt för fler än bara betalande kunder.

Banken SBAB:s bostadssajt Booli väljer nu att göra sitt boprisindex tillgängligt för alla, statistik som endast betalande kunder haft åtkomst till tidigare. Det går under namnet SBAB Booli Housing Price Index (HPI) och har länge använts för att skapa pålitliga indikationer om prisutvecklingen på bostadsmarknaden, både internt och av betalande kunder via analysverktyget Booli Pro. 
– Det finns just nu ett starkt behov av att kunna följa utvecklingen på bostadsmarknaden. Den vill vi möta genom att öppna upp mer av vår statistik för att kunna skapa ännu mer transparens på marknaden, säger Jennie Leffler, affärsområdesansvarig Booli Pro, i ett pressmeddelande från sajten.

SBAB Booli HPI för april i år indikerar en genomgående prisnedgång för bostadsrätter i landet. Störst var tappet i Storstockholm där priserna sjönk med 3,6 procent.   

I beräkningen av prisindexet ingår variabler som bostädernas storlek, taxeringsuppgifter, tomtstorlek, antal rum, våning, månadsavgift till föreningen med mera. Den slutprisdata som används uppges bygga på uppgifter om verifierade slutpriser från mäklare och lagfarter samt sista bud. 

Källa: Booli

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen