Här ligger årets dyraste ettor

/assets/img/mostphotos/16677947-stenhus-i-sundsvall.jpg
Sundsvall. Foto: Mostphotos
 

Ettan med årets högsta slutpris ligger inte helt oväntat i Stockholms innerstad. Det visar den genomgång av Sveriges dyraste lägenheter 2018, som Di har gjort i samarbete med Hemnet.

Årets hittills dyraste etta ligger på Klara Västra Kyrkogata i centrala Stockholm. Den såldes i februari för 180 556 kronor per kvadratmeter. För 6,5 miljoner kronor fick köparen totalt 36 kvadratmeter.

Det skriver tidningen Dagens industri, som tillsammans med bostadssajten Hemnet letat fram de dyraste bostadsrätterna som sålts under 2018. Genomgången baseras på slutpriser för alla bostadsrätter som sålts i Sverige hittills i år.

I Västra Götalands Län ligger den hittills dyraste ettan i Göteborgs Kommun, på Götabergsgatan. Den kostade 111 111 kronor per kvadratmeter.

Skåne Läns dyraste är belägen på Bokbindaregatan i Lund, den gick för 85 357 kronor per kvadratmeter.

Den dyraste ettan i Västmanlands Län finns i Västerås Kommun, på Stora Gatan och kostade 44 483 kronor per kvadratmeter.

I Uppsala ligger ettan med högst slutpris på Luthagsesplanaden, den landade på 90 909 kronor per kvadratmeter.

När det gäller Västernorrlands Län är det i Sundsvall som man fick betala mest för ett rum och kök, 27 778 kronor per kvadratmeter på Baldersvägen. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen