Priset på bostadsrätter i Västerås har ökat med 900 procent

/assets/img/mostphotos/26199293-vasteras-sjostad.jpg
Foto: Michael Erhardsson, Mostphotos.
 

Bostäderna i Sverige har under flera år blivit allt dyrare. Nya uppgifter visar att bostadsrätter i Västerås ökat kraftigt i värde de senaste 20 åren.

Svensk fastighetsförmedling har analyserat Svensk Mäklarstatistiks uppgifter om bostadspriserna mellan åren 1997 och 2017. I analysen framkommer det att priset på bostadsrätter ökat med hela 899 procent i Västerås. Det är en markant ökning om man jämför med hela landet, där priset i snitt ökat med 579 procent.

Under de senaste månaderna har snittpriset per kvadratmeter för en lägenhet i Västerås kommun legat på drygt 23 000 kronor. I Västerås finns enligt Hemnet just nu 233 bostadsrätter till salu, där den billigaste per kvadratmeter kostar 17 647 kronor och finns i Gideonsberg. Den i dagsläget dyraste bostadsrätten kostar 54 672 kronor per kvadratmeter och ligger i Öster Mälarstrand. Förmedlingstiden för en bostadsrätt i Västmanlands län är 25 dygn, uppger Dagens Industri. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen