Mäklare vill slå rekord med våning på Östermalm

/assets/img/mostphotos/mp63077957-vy-fran-djurgardsbron-i-stockholm.jpg
Vy mot Strandvägen och Östermalm i centrala Stockholm. Foto: Maria Groth/Mostphotos
 

Landets dyraste lägenhet genom tiderna såldes för över 100 miljoner kronor. Nu vill mäklaren bakom rekordförsäljningen slå sitt eget rekord, med en stor våning på Östermalm. Detta enligt Privata Affärer.

För åtta år sedan sålde mäklaren Niklas Berntzon, tillhörande mäklarfirman Eklund Stockholm New York, en lägenhet i centrala Stockholm för 104,5 miljoner kronor. Det blev då den dyraste lägenhetsförsäljningen någonsin som skett i Sverige. Nu vill han slå sitt rekord på nytt, skriver Privata Affärer. 


Med en 510 kvadratmeter stor våning på Östermalm hoppas Niklas Berntzon kunna uppnå en försäljning på 110 miljoner kronor. Den stora bostaden har tio rum som är fördelade på ett våningsplan med sex balkonger. Enligt lägenhetsannonsen på mäklarfirmans hemsida har bostaden även tre entréer, flera kakelugnar och ett vinrum med plats för runt 1 600 flaskor.


För Privata Affärer uppger mäklaren att det är nära 40 meter från vägg till vägg och det finns hela sex rum i fil i lägenheten. 

– En sådan här försäljning handlar väldigt mycket om tillfälligheter, det handlar om vilka som är ute på marknaden just nu. Det är också en yta som många kanske inte har behov av. Behovet fylls redan på 300–400 kvadratmeter om du har en stor familj. Här köper du en extra yta för att man kanske har ett stort socialt umgänge, säger Niklas Berntzon till tidningen. 


Utöver att vara en av landets dyraste lägenheter till salu är det även en av de största. Vilka det är som är intresserade av denna typ av bostad menar Niklas Berntzon har förändrats de senaste decennierna. 

– Förr var det vissa familjer och några entreprenörer som jag visste satt på det här kapitalet. Nu är det otroligt många fler. Vi har ett ganska stort spektra med idrottsstjärnor, musiker, entreprenörer, finanspersoner – och familjer med ärvda pengar. Det är fler unga personer, tech-killar eller musiker med mycket pengar. De kan vara i yngre 30-årsåldern, kanske rent av 20-årsåldern och en bredare målgrupp ligger bakom prisuppgångarna, säger han till Privata Affärer. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen