Stigande bostadspriser i Stockholm

/assets/img/mostphotos/mp65478885-sommar-i-stockholm-3.jpg
Centrala Stockholm. Foto: Mostphotos
 

Enligt Danske Banks senaste boprisindikator steg priserna på bostadsrätter i Stockholms kommun under augusti. Det rör sig om en prisökning på runt en procent.

Under augusti steg priserna på bostadsrätter i Stockholms kommun med 3,8 procent. Justerar man ökningen utifrån typiska säsongsmönster går det att se att prisuppgången egentligen landar på en procent. Under juli sjönk priserna med ungefär motsvarande siffra. Detta framgår av Danske Banks senaste boprisindikator. 

– Bostadspriserna steg under augusti, dock i ungefär samma utsträckning som de sjönk under juli månad. Men Riksbankens sänkningscykel lär stötta bostadspriserna kommande månader, som bromskloss finns dock det stora bostadsutbudet. Sammantaget räknar vi med stadigt stigande bostadspriser, men inte i samma takt som vi vant oss med de senaste åren, säger Therese Persson, makroanalytiker på Danske Bank, i en kommentar. 


I ett pressmeddelande från banken framgår det att prisuppgången på bostadsrätter i kommunen skett på bred front oavsett storlek på lägenheterna. Omsättningen av lägenheter har legat på normala nivåer. 


Den senaste boprisindikatorn från Danske Bank avser augusti månad och baseras på offentliga slutpriser från Hemnet. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen