Bostadsrättspriserna sjunker i Stockholms län

/assets/img/mostphotos/mp41883602-vid-norrtaljean-i-norrtalje.jpg
I Norrtälje har priserna stigit mest av de kommunerna som finns i Stockholms län. Foto: Mostphotos
 

Den senaste tremånadersperioden, juni–augusti, har bostadsrättspriserna i Stockholms län sjunkit med 3,6 procent. Detta enligt nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Idag, fredag den 6 september, släppte Svensk Mäklarstatistik nya siffror för bostadspriserna i landet. Av dessa siffror framgår det att priserna på bostadsrätter har sjunkit i Stockholms län den senaste tremånadersperioden, en prisnedgång på 3,6 procent. Rikssnittet för perioden ligger på minus 1,6 procent. På årsbasis ligger dock prisutvecklingen fortfarande på plus med 1,8 procent. I genomsnitt kostar en bostadsrätt nu 64 533 kronor per kvadratmeter i länet. 


Ser man till kommunerna i Stockholms län har det skett en prisuppgång i nio av de totalt 26 kommunerna. Störst prisökning har skett i Norrtälje med 7,5 procent. Även i Tyresö och Huddinge har priserna stigit, med 6,8 respektive 4,8 procent. 


Störst prisnedgång skedde i Upplands-Bro där priserna på bostadsrätter sjunkit med 6,3 procent den senaste tremånadersperioden. I Vaxholm och Botkyrka sjönk priserna med 5,6 respektive 5 procent. 


I Danderyd förblev priserna oförändrade och i Ekerö och Nykvarn såldes för få bostadsrätter för att få fram tillförlitlig statistik.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen