Flera banker sänker sina bolåneräntor

/assets/img/mostphotos/mp19225234-spargris-pa-kontanter.jpg
Foto: Mostphotos
 

I förra veckan meddelade tre bolåneaktörer att de sänker sina räntor på bostadslån med bindningstid på ett till tio år. Detta rapporterade Aftonbladet.

Tre banker sänkte i förra veckan sina bolåneräntor på bolån med bindningstid på ett–tio år. Swedbank sänker räntan för lån med ett års bindningstid med 0,40 procentenheter mer till 4,34 procent. Den nya räntan för lån med två års bindningstid blir 4,04 procent jämfört med 4,44 procent som det var tidigare, enligt Aftonbladet.


Länsförsäkringar sänker också sina boräntor. Där ligger räntan för lånen med ett års bindningstid på samma nivå som hos Swedbank – 4,34 procent. Tidigare låg den på 4,69 procent. Även de tvååriga lånen hamnar på samma procent som hos Swedbank, med 4,04 procent. Det kan jämföras med den tidigare räntan på 4,38 procent. 


Aftonbladet skriver också att Landshypotek Bank sänker sina bolåneräntor. Det gäller deras samtliga räntor, även den rörliga med bindningstid på tre månader.


Samtidigt rapporterar flera medier, bland annat P4 Nyheter, om att Riksbanken förväntas sänka styrräntan under nästa vecka. Sänkningen spås vara på minst 0,25 procentenheter. Den förväntade räntesänkningen kommer skapa lättnader för de hushåll som har bolån. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen