Över en kvarts miljon per kvadratmeter på Östermalm

/assets/img/mostphotos/mp9362947-strandvagen.jpg
Strandvägen och delar av Östermalm från ovan. Foto: Mostphotos
 

En bostadsrätt på Östermalm i Stockholms innerstad är den lägenhet som just nu är dyrast per kvadratmeter i landet. Detta enligt Dagens industri och Hemnet.

Går man in på bostadssajten Hemnet, och söker på lägenheter i hela Sverige och ställer in så att de lägenheter med högst pris per kvadratmeter visas först, går det att se att en lägenhet på Östermalm ligger i topp. Lägenheten i Stockholms centrala delar är 53 kvadratmeter stor och har tre rum. Den kostar 262 264 kronor per kvadratmeter. Enligt Dagens industri (Di) har huvudstaden landets högsta kvadratmeterpriser, med ett snitt på 108 500 kronor per kvadratmeter. 


Det finns dock skillnader mellan stadsdelarna – högsta kvadratmeterpriserna återfinns på Östermalm där snittet ligger på 117 300 kronor per kvadratmeter. Enligt Hemnet finns just nu sex bostadsrätter med ett kvadratmeterpris på över 200 000 kronor. 


Enligt Di har prisutvecklingen gällande bostadsrätter varit stark, bättre än i övriga Sverige. Bostadsrättspriserna har ökat med 2,7 procent de senaste tre månaderna medan rikssnittet ligger på 0,6 procent. 


Bostaden som har det högsta kvadratmeterpriset är ett ombyggt stall på Östermalm, alldeles intill paradgatan Strandvägen. Trots att bostaden inte är så stor blir den ändå dyr, 13,9 miljoner kronor, eftersom kvadratmeterpriset är så högt. 

– Det här är något av det häftigaste jag sett, japansk-inspirerat och oerhört påkostat. Sedan har de här gatorna vid Strandvägen alltid varit väldigt höga priser, och när det är så här hög standard och unik arkitektur blir priset extra högt, säger Richard Lagerling, ägare av Lagerlings Fastighetsmäkleri och ansvarig mäklare för objektet, till Di.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen