Göteborg: Stillastående bostadsrättspriser

/assets/img/mostphotos/mp21853027-utsikt-over-goteborg-fran-gothia-towers-goteborg-vastergotland-sverige.jpg
Göteborg. Foto: Mostphotos
 

Enligt Svensk Mäklarstatistiks senaste siffror har bostadsrättspriserna i Göteborg knappt rört sig.

I Göteborg har bostadspriserna nästan varit oförändrade under juli. Den senaste månaden har bostadsrättspriserna i hela Sverige sjunkit med 1,2 procent medan priserna på bostadsrätter i centrala Göteborg stigit med 0,2 procent. I Storgöteborg har priserna sjunkit med 0,4 procent. Detta visar den senaste mätningen från Svensk Mäklarstatistik.


Prisutvecklingen ser liknande ut i landets andra två storstäder, med små prisjusteringar.

– Priserna i Storstockholm minskade med minus 2 procent, i Storgöteborg med minus 0,4 procent medan de ökade med 1 procent i Stormalmö. I samtliga centrala områden ökade priserna något. Den avvikande nedgången i Storstockholm förklaras till stor del av minskad andel försäljningar i innerstaden där priserna är som högst. Årstakterna i stadsområdena varierar från nära oförändrat i centrala Göteborg upp till knappt plus tre procent i centrala Stockholm, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.


Enligt bostadssajten Hemnet finns 1 606 bostadsrätter till salu i Göteborg och 220 objekt finns listade som “kommande”. 


Det dyraste objektet i Göteborg på Hemnet just nu är en 184,5 kvadratmeter stor lägenhet som kostar 21 500 000 kronor. Bostadsrätten ligger på 66:e våningen i Karlatornet och har hörnläge. Den billigaste bostadsrätten i Göteborg återfinns i Hjällbo där 43 kvadratmeter kostar 890 000 kronor. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen