Sveriges största mäklarbyråer har korats

/assets/img/mostphotos/17592355-osby-4.jpg
Fastighetsbyrån blev största mäklarbyrån i landet enligt undersökningen. Foto: Mostphotos
 

Fastighetsbyrån är den största aktören i landet, men inte överallt. Booli och Hittamäklare har rankat de största mäklarbyråerna i tio av landets största kommuner.

Söktjänsten Booli har tillsammans med jämförelsesajten Hittamäklare gått igenom mäklarbyråernas marknadsandelar i tio av landets största kommuner, mätt i antal publicerade annonser. Statistik sträcker sig ett år tillbaka i tiden, från 25 oktober förra året till 24 oktober i år. Här kan du läsa om utvalda delar av statistiken.

Den största aktören på den svenska marknaden i allmänhet visade sig vara Fastighetsbyrån.

– Även om Fastighetsbyrån är störst på många håll så skiljer det sig mycket åt i de olika städerna. I Uppsala till exempel är Widerlöv & Co otroligt starka, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

I Uppsala är det Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som är andra största mäklarfirman, näst efter Widerlöv & Co. På tredje plats ligger Svensk Fastighetsförmedling.

Störst marknadsandel i Stockholm har Fastighetsbyrån. Sedan kommer Notar, och trea är Svensk Fastighetsförmedling. För Västerås del har Fastighetsbyrån störst andel där. Därefter kommer SkandiaMäklarna, och sedan PAX Fastighetsmäkleri.

När det kommer till Göteborg är det Fastighetsbyrån som är den största aktören där, Bjurfors andra största, och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling hamnar på tredje plats.
I Malmö är det Erik Olsson som har störst marknadsandel, sen kommer Bjurfors, och trea Fastighetsbyrån. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen