Stockholm: Nytt prisrekord på Kungsholmen

/assets/img/mostphotos/mp63270280-sportpalatset-i-stockholm.jpg
Sportpalatset på Kungsholmen. Foto: Mostphotos
 

Nyligen såldes en bostadsrätt på Kungsholmen till ett kvadratmeterpris på 240 000 kronor. Det kvadratmeterpriset är det högsta som en lägenhet någonsin sålts för i stadsdelen, enligt Dagens industri.

Vid S:t Eriksbron på Kungsholmen i centrala Stockholm såldes nyligen en våning för ett rekordpris på 240 000 kronor per kvadratmeter. Våningen ligger i tornet i byggnaden som kallas Sportpalatset. Bostaden, som mäter 300 kvadratmeter, har sju rum, fyra våningsplan, hiss och terrasser. Detta skriver Dagens industri (Di).


I och med det höga priset satte denna försäljning nytt rekord i kvadratmeterpris på Kungsholmen. Bostadsrätten kostade totalt 72 miljoner kronor och såldes av mäklaren Niklas Berntzon på Eklund Stockholm New York. 

– Det är en unik lägenhet och priset innebär rekord på Kungsholmen i Stockholm. Det har varit både internationellt och svenskt intresse för bostaden, säger Niklas Berntzon till Di. 


Enligt Svensk Mäklarstatistik ligger det genomsnittliga kvadratmeterpriset på Kungsholmen på 103 093 kronor. Den senaste tremånadersperioden har priserna stigit med 1,4 procent och på årsbasis har priserna ökat med 2,1 procent.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen