De bankerna ger lägst räntor

/assets/img/mostphotos/mp39043858-close-up-woman-holding-phone-putting-coin-in-piggy-bank.jpg
Foto: Mostphotos
 

Compricer har släppt en ny genomgång av vilka banker som ger lägst ränta gällande bostadslån. SEB erbjuder billigast ränta på bundna lån medan Landshypotek är billigast på rörliga.

Under september sänkte de större aktörerna på bolånemarknaden sina genomsnittsräntor med 0,69 procentenheter. Detta visar en kartläggning från jämförelsesajten Compricer. 


Lägst rörlig ränta bland de större aktörerna återfinns hos Landshypotek som ger sina kunder en ränta på 4,0 procent. Enligt ett pressmeddelande från Compricer har Nordea den högsta rörliga genomsnittsräntan på 4,27 procent. Skillnaden mellan banken med lägst rörlig genomsnittsränta och den med högst ränta är 0,27 procentenheter.


Den lägsta bundna räntan, på tre år, erbjuder SEB. Där låg snitträntan på 2,95 procent i september. Det var Länsförsäkringar som hade den högsta genomsnittsräntan på bundna lån den aktuella månaden – 3,32 procent. Skillnaden mellan räntorna är 0,37 procentenheter. Även på lån med fem års bindningstid var SEB lägst med en ränta på 2,95 procent och Länsförsäkringar hade högst ränta på 3,25 procent. 


I pressmeddelandet från Compricer skriver de att påverkan av Riksbankens senaste sänkning, som kom den 25 september, inte riktigt synts än när undersökningen genomfördes. Effekten av sänkningen lär dock märkas i nästa genomgång, som kommer i början av november.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen