Försenad nyproduktion blir fall för Kronofogden

/assets/img/mostphotos/nybrogatan.jpg
Nybrogatan på Östermalm i Stockholm. Foto: Roland Lundgren, Mostphotos
 

Efter att Oscar Properties bostadsprojekt i Stockholm försenats, vänder sig nu flera köpare till Kronofogden för att kräva tillbaka sina handpenningar. Det skriver SvD Näringsliv.

Flera som köpt in sig i Oscar Properties försenade nyproduktion på Östermalm och Gärdet i Stockholm, har nu vänt sig till Kronofogdemyndigheten för att kräva tillbaka sina handpenningar. Detta på grund av att inflyttning inte kunnat ske vid avtalad tidpunkt. Berörda föreningar är Brf Riddaren 5 på Nybrogatan, Östermalm, och Brf Stettin 7 på Sandhamnsgatan, Gärdet.

Ett exempel är en kvinna som tecknade sig för en lägenhet som kostade 13 miljoner kronor, vilken krävde 1,4 miljoner kronor i handpenning. Inflyttningen sköts upp, och ett halvår efter att hon krävt tillbaka handpenningen gick kravet till Kronofogden.

Enligt SvD menar Oscar Properties att de kan hålla inne med förskotten ifråga, ända till dess att eventuellt skadeståndskrav beräknats, mot de kunder som inte fullföljer sina förhandsavtal om köp av våningarna. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen