Stockholm: Brf-projekt står stilla i Sundbyberg

/assets/img/mostphotos/db42756321bdb51c982af625c35dca5b.png
Pressbild: Balder
 

Där nattklubben Grand Garbo i Sundbyberg tidigare låg är det numera en byggarbetsplats. Bostadsrätter och en nöjesrestaurang skulle nu stått färdiga, men projektet har blivit försenat igen, enligt P4 Stockholm.

Mitt i centrala Sundbyberg huserar numera en byggarbetsplats på nattklubben Grand Garbos tidigare adress. Det är byggföretaget Balder som köpt marken och lovat att bostadsrätter och en ny nöjesrestaurang ska byggas på platsen. Detta skulle ha stått färdigt i våras, rapporterar P4 Stockholm. 


Politikern Stefan Bergström (C), har ansvar för exploateringsfrågor i kommunen och uttrycker besvikenhet i en intervju med P4. 

– Vi kan ju inte vara annat än besvikna på att det inte händer någonting. Vi är i mitten av vårt centrum. Det här är inte anständigt att det ser ut så här, säger Stefan Bergström. 


P4 har försökt nå Balder som inte vill ställa upp i en intervju. Däremot har byggföretaget lämnat en skriftlig kommentar där de menar att förutsättningarna för att bygga på marken har förändrats och att marken behövde åtgärdas, och det är  därför byggstarten förskjutits. Utöver detta saknas entreprenör för bygget sedan en tid tillbaka, vilket även det medför en fördröjning av projektet. 

– Jag tycker det är direkt dåligt. Jag tycker inte att de har visat sig värda det förtroende de har fått från Sundbyberg när de fick köpa den här fastigheten. Jag vet att väldigt många Sundbybergare också är lite upprörda över det här och jag förstår det till fullo, säger Stefan Bergström till P4. 


Byggprojektet, som kallas Greta, ska utgöras av fyra hus med totalt 65 bostadsrätter med mellan ett–fem rum och kök. Projektet har försenats tidigare, vilket Bostadsrättsnytt rapporterade om i fjol. Nu är det oklart när bygget kan dra igång eller när inflyttning kan ske. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen