Stockholm: Projektet Greta med bostadsrätter i Sundbyberg två år försenat

/assets/img/skarmavbild-2023-02-07-kl.-11.27.40.png
Balders Kv Greta i Sundbyberg. Visionsbild från Balder
 

Utvecklaren Balders planerade projekt Greta, med 65 bostadsrätter i Sundbyberg utanför Stockholm, var tänkt att kunna stå klart i höst. Men nu har datumet flyttats fram till senare delen av 2025. Det skriver Mitt i.

I Sundbybergs kommun utanför Stockholm planerar Bostadsutvecklaren Balder för nya brf-projektet Greta med 65 lägenheter, vilket Bostadsrättsnytt skrivit om tidigare. Tanken var att det skulle byggstarta sommaren 2022 men förutom att en byggnad rivits har inte mycket hänt sedan dess, rapporterar lokaltidningen Mitt i Sundbyberg.

Byggnaden som försvunnit innehöll länge den legendariska nattklubben Grand Garbo. På samma plats ska istället kända nöjeskrogen Harrys så småningom öppna, i en lokal tillhörande den nya bostadsrättsföreningen.

För ett år sedan uppgavs föreningens hus kunna stå klart hösten 2023, skriver Mitt i. Enligt en uppdatering från Balder är den nya planen att påbörja pålning i vår, ett arbete som bedöms behöva pågå fram till i höst. Först efter dessa förarbeten kan det egentliga bygget av Gretas fyra flerbostadshus starta.     

Förseningen ska bero på att ny information framkommit och hur förutsättningarna på platsen ser ut. Exempelvis krävdes ett större grundförstärkningsarbete än vad Balder från början planerat för.

Inflyttning i Gretas hus kan preliminärt starta år 2025, enligt det senaste budet från bolaget.
– Vi arbetar med en uppdatering av tidsplanen och kan inte säga exakt när projektet står klart, men bedömningen i nuläget är att inyttningen kan starta under senare delen av 2025, skriver Balders presskommunikatör Eva Jonsson i en kommentar till Mitt i. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen