Brf förvärvar fastighet i Söderort för ombildning

/assets/img/skarmavbild-2024-05-27-kl.-13.34.34.png
Fastigheten i Hägersten som föreningen förvärvat. Pressbild Restate
 

En bostadsrättsförening i Stockholm Söderort har förvärvat en fastighet för ombildning till bostadsrätt. Köpeskillingen ska ha uppgått till 45 miljoner kronor. Detta enligt ett pressmeddelande från Restate som var föreningens ombud vid processen.

I Hägersten, Stockholm Söderort, har en bostadsrättsförening förvärvat en fastighet för ombildning till bostadsrätt. Köpeskillingen uppgick till 45 miljoner kronor och förvärvet finansierades via Länsförsäkringar Bank. Föreningen kommer förvaltas av Delagott. Det framgår av ett pressmeddelande från ombildningskonsulten Restate som var föreningens ombud under processen.

Fastigheten har beteckningen Stockholm Värnskatten 3 och är belägen på Valutavägen. Totalt inrymmer huset 19 lägenheter, och hushåll i 15 av dessa ska ha valt att teckna upp sig för ombildning till bostadsrätt på dagen för tillträde som inföll den 20 maj i år.

Att affären gick till avslut uppges bland annat ha att göra med brf-styrelsens engagemang.
– Vi är stolta över att ha fått förtroendet av bostadsrättsföreningen och vill rikta ett tack till alla inblandade. Denna affär är resultatet av en engagerad styrelse i bostadsrättsföreningen samt en lyhörd säljare, säger Nina Almqvist Feodoroff på Restate i pressmeddelandet.

Enligt Restate ser det nu ut att våras för ombildningar till bostadsrätt igen, efter några år med historiskt få processer av den typen.
– Att transaktionen med bostadsrättsföreningen fallit väl ut har öppnat upp för den tidigare fastighetsägaren att se över ytterligare ombildningar i sitt bestånd, vilka vi kommer att arbeta vidare med under året. Vi vill rikta ett särskilt tack till de banker som varit med och möjliggjort denna affär både för föreningen och de boende, avslutar Nina Almqvist Feodoroff.

Byggnaden som förvärvats ska ha en yta på totalt 1 071 kvadratmeter, fördelat på 981 kvadratmeter bostäder och 90 kvadratmeter lokalyta. Det finns också en uppgift om en tomtarea på 1 678 kvadratmeter.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen