Fastighetsförvärv på Gärdet för ombildning till bostadsrätt – pris 70 miljoner

/assets/img/skarmavbild-2024-05-13-kl.-11.01.14.png
Stockholm Mörsaren 5. Pressbild Restate
 

En brf på Gärdet i Stockholm har förvärvat en hyresfastighet för ombildning till bostadsrätt. Enligt konsulten Restate som bistått föreningen under processen uppgick köpeskillingen till 70,7 miljoner kronor.

I början av maj i år förvärvade en bostadsrättsförening en hyresfastighet i Stockholmsstadsdelen Gärdet för ombildning till bostadsrätt. Köpeskillingen ska ha uppgått till 70,7 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från ombildningskonsulten Restate som bistått föreningen under processen.

Där konstateras också att bostadsrättsföreningar står sig starka som köpare även nu när värdebilden i Stockholms innerstad är på väg att återhämta sig.   

Totalt inrymmer den förvärvade fastigheten 23 lägenheter och på tillträdesdagen hade boende i 19 av dessa tecknat upp sig för ombildning till bostadsrätt.
– Vi är tacksamma över att ha fått förtroendet att vara en del av de boendes ombildningsresa och bidragit till ett värdefullt steg i deras bostadskarriär, säger Eva Hansson på Restate i pressmeddelandet.

Av ett dokument från Rosengren & Co, bolaget som företrädde säljaren vid affären, framgår att fastigheten (Stockholm Mörsaren 5) såldes av ett dödsbo och att den förutom lägenheterna inrymmer två lokaler. Vidare ska byggnaden ha uppförts år 1938 och beskrivs som ett flerbostadshus i fem våningar ovan mark “samt källare och vind”.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen