SBAB sänker listräntor för bolån

/assets/img/img-4128-1715760626.jpg
Genrebild. Foto: Linda Myrin
 

Banken SBAB justerar ned listräntor för bolån bundna på tre månader och på ett år, enligt ett pressmeddelande. Detta som en följd av Riksbankens senaste räntesänkning.

Den 15 maj i år sänker SBAB sina listräntor för rörliga bolån bundna på tre månader och för ettåriga bolån, med 0,15 procentenheter respektive 0,05 procentenheter. Detta enligt ett pressmeddelande från banken. Listräntor för övriga bolån lämnas oförändrade.

Anledningen till nedjusteringarna ska vara att bankens upplåningskostnader blivit lägre till följd av Riksbankens senaste beslut om en reporäntesänkning, från 4,0 procent ned till 3,75 procent, vilket börjar gälla idag. 

– Sedan Riksbanken lämnade styrräntan oförändrad i november 2023 har SBAB succesivt sänkt den rörliga bolåneräntan med totalt 0,30 procentenheter. Nu sänker vi räntan ytterligare för att kunna erbjuda konkurrenskraftiga priser på bolån, säger SBAB:s vd Mikael Inglander i pressmeddelandet. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen