SBAB höjer räntan för bolån bundna på två år

/assets/img/38311824-bostader-husfasader.jpg
Foto: Mostphotos
 

Statligt ägda SBAB har beslutat att höja räntan för bolån med två års bindningstid. Det skriver banken i ett pressmeddelande.

Den statligt ägda banken SBAB höjer nu bolåneräntan för bindningstiden två år. Det handlar om en höjning med 0,10 procentenheter som börjar gälla idag den 16 mars. Det framgår av ett pressmeddelande från banken.

Höjningen uppges vara en del av en justering av bundna räntor med längre löptider, som Bostadsrättsnytt skrivit om tidigare.

Bakgrunden till detta är att längre marknadsräntor på senare tid blivit högre, bland annat som en följd av högre inflationsförväntningar, vilket i sin tur lett till att SBAB:s upplåningskostnader ökat.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen