Höjda bolåneräntor hos två storbanker

/assets/img/bilder_nyheter/Västerås_LM/StockholmLM/handelsbanken.jpg
Utanför Handelsbankens kontor på Östermalm i Stockholm. Foto: Linda Myrin
 

Efter Riksbankens besked att reporäntan ska höjas i januari, väljer nu både Nordea och Handelsbanken att höja räntor för bolån med kort bindningstid. Detta enligt SR Ekot.

De två storbankerna Nordea och Handelsbanken väljer nu att höja sina bolåneräntor för lån med bindningstiden tre månader. Detta efter Riksbankens besked om högre reporänta i januari, från minus 0,25 upp till noll-ränta. Det rapporterar Sveriges Radio (SR) Ekot. Hos Nordea höjs bolåneräntan med tio punkter till 2,29 procent, medan Handelsbanken höjer räntan med 25 punkter till 2,5 procent.

I en kommentar till Ekot säger Michael Skytt, bolånechef på Nordea, bland annat att de valt att höja bolåneräntan eftersom bankens upplåningskostnad ökat till följd av Riksbankens senaste reporäntebesked.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen