Förväntning om reporänta på 0,12 procent

/assets/img/mostphotos/5211027-bankkontor-seb.jpg
Foto: Roland Magnusson / Mostphotos
 

Det är en slutsats man kan dra av den senaste Boprisindikatorn från SEB. En annan att färre planerar att binda sina bolån.

I undersökningen Boprisindikatorn från SEB ingår en del där hushållen får svara på vad de tror nivån för reporäntan kommer att vara om ett år. Det genomsnittliga svaret blev 0,12 procent, vilket är 0,09 procentenheter lägre än förra månadens mätning.

De hushåll med rörlig låneränta får även svara på om de har för avsikt att binda denna, inom de tre närmaste månaderna. Denna gång svarade sex procent att de planerar att göra det, månaden innan var siffran sju procent.

Undersökningen görs av Demoskop en gång i månaden, på uppdrag av banken SEB. Den gjordes under perioden 25 september till 2 oktober och bygger på 1 000 intervjuer. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen