Oscar Properties begärs i konkurs av Skatteverket

/assets/img/mostphotos/mp61383306-skylt-oscar-properties.jpg
Foto: Andreas Lundberg/Mostphotos
 

Skatteverket lämnade i förra veckan in en konkursbegäran för Oscar Properties. Detta grundar sig i att bolaget har skulder på runt två miljoner kronor som Kronofogden inte lyckats driva in. Detta enligt Expressen.

Den första augusti lämnade Skatteverket in en begäran till tingsrätten om att bostadsbolaget Oscar Properties Holding AB ska försättas i konkurs. Detta beror på att bostadsbolaget har en skuld till Skatteverket på 2 028 730 kronor. Denna skuld har Kronofogden inte lyckats driva in och därför vill Skatteverket se att bolaget konkursregistreras, skriver Expressen.


Bolagets tillgångar har bedömts av Kronofogden som otillräckliga för att täcka skulden. I en rapport från Kronofogden, som Expressen tagit del av, framgår det att myndigheten sökt igenom Oscar Properties Holding ABs samtliga bankkonton utan att hitta några tillgångar som går att utmäta. 


Bolagets vd Richard Bagge, som tillträdde för en månad sedan, berättar för Expressen att de ämnar att lämna in en rekonstruktionsansökan vilket innebär att Oscar Properties Holdings i så fall får möjlighet att ombilda verksamheten och skyddas därmed från konkurs under tiden. Beviljas inte rekonstruktionsansökan blir det konkurs, säger Richard Bagge till tidningen. 


Expressen var den tidning som först gick ut med nyheten om konkursbegäran från Skatteverket. Efter att tidningen publicerat sin nyhet sjönk Oscar Properties Holding ABs aktier med över 20 procent. Det finns 17 000 aktieägare och börsvärdet ligger nu på runt 37 miljoner kronor. Tidigare har värdet varit runt tre miljarder. Bolagets styrelse har föreslagit att de ska minska aktiekapitalet från över en miljard kronor till 500 000 kronor. Detta för att täcka sina förluster. 


Under måndagen den 5 augusti förhandlas konkursansökan i tingsrätten.


I mitten av juli meddelade Oscar Properties Holding AB att deras dotterbolag AlpFast AB har försatts i konkurs. Enligt Fastighetsvärlden drev dotterbolaget ett projekt där antingen bostäder eller kontor skulle byggas i Sickla, men projektet har dragit ut på tiden. 


Tidigare i år har Oscar Properties begärts i konkurs flera gånger, dels av en bostadsrättsförening i ett av bolagets projekt samt av ett annat fastighetsbolag.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen