Många bostäder byggs i växande Knivsta

Sveriges snabbast växande kommun är enligt Statistiska centralbyrån Knivsta i Uppsala län. I kommunen pågår många byggen där bland annat två helt nya stadsdelar byggs med totalt 3 500 bostäder, rapporterar Upsala Nya Tidning.

Uppsala: Överklagan mot stora byggplaner avslås

Större delar av kontorsområdet i kvarteret Hugin i Uppsala kommer rivas och ersättas med nya bostadshus, lokaler och butiker. Byggplanen har överklagats men denna överklagan avslogs i två instanser och bygget tar ett steg fram mot att bli verklighet, skriver Upsala Nya Tidning.

16 bostadsrätter byggs i Bålsta

I Väppeby i Bålsta ska Götenehus uppföra 16 nya kedje- och parhus som ska vara bostadsrätter. Inflyttningen är beräknad till 2023, enligt ett pressmeddelande från byggbolaget.

Uppsala: Säljstart för OBOS Dela-lägenheter

I nya området Rosendal i Uppsala säljstartar nu OBOS 94 bostadsrätter. Detta blir det första projektet i Uppsala som innehåller Dela-bostäder, vilket innebär att man som privatperson köper en del av lägenheten och hyr resten av bostadsbolaget.

Markförvärv kan ge 250 nya bostäder i Rosendal

Uppsala kommun har nyligen sålt en tomt i Rosendal till Serneke Rosendal AB som planerar för både hyresrätter och bostadsrätter i området. Totalt kan det byggas runt 250 nya lägenheter. Detta enligt ett pressmeddelande från bolaget.


Sida 1 av 4 (40 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen