Dyrare att bo i Uppsala

Det har blivit dyrare att bo i Uppsala län, enligt den senaste Nils Holgersson-rapporten som sammanfattar kostnaderna för bland annat el och uppvärmning. Störst prisökning har skett i Tierps kommun medan den minsta prisökningen noterades i Älvkarleby.

Uppsala: Dyrare att äga än att hyra studentbostad

I studentstaden Uppsala kostar det drygt 1 700 kronor mer att äga en smålägenhet jämfört med studentorter i övriga Sverige. Samtidigt är det något billigare att hyra en mindre bostad i staden än på andra orter. Detta enligt Upsala Nya Tidning.

Riksbyggens kampanj tilldelas guld i Svenska Designpriset

Riksbyggen gjorde förra året en satsning tillsammans med inredare från Mellanöstern och Sydamerika med syftet att utmana normerna kring hur bostadsannonser ska se ut. Kampanjen har nu tilldelats guld i Svenska Designpriset i kategorin Event och monter, enligt ett pressmeddelande.

Uppsalabo köpte fyra lägenheter – slipper skattehöjning

En man från Uppsala köpte och sålde fyra bostadsrätter under kort tid. Skatteverket höjde skatten för mannen då de ansåg att han bedrivit en affärsverksamhet. Nu har försvaltningsrätten i Uppsala dömt till mannens fördel och han slipper skattehöjning. Detta rapporterar Upsala Nya Tidning.

Brf:er i Uppsala störs av stinkande träd

Den ser vacker ut, allén längs Timmermansgatan i Uppsala. Men den har skapat problem för de som bor i husen runt om. Träden bidrar nämligen till igensatta stuprännor, skadade fasader och en sur lukt. Detta skriver Upsala Nya Tidning (UNT).

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen