Göteborg: Många osålda lägenheter i Karlatornet

/assets/img/mostphotos/63356034-karlatornet.jpg
Karlatornet. Foto: Mostphotos
 

Trots att det har gått flera år efter att försäljningen av lägenheter i Karlatornet startat är 100 bostäder fortfarande till salu. Detta enligt Sveriges Radio.

Enligt Hemnets sida över projektet Karlatornet är exakt 100 lägenheter lediga i Karlatornet i Göteborg. Totalt finns 611 lägenheter i projektet. Det har gått flera år sedan försäljningsstarten ägde rum, och Bostadsrättsnytt har tidigare skrivit om att försäljningen går långsamt till Nordens högsta byggnad. 


Nu börjar tornet bli färdigt. Trots att det finns många osålda lägenheter känner byggherren Balders vd ingen stress. 

– Ja, det är ju fortfarande ett hundratal osålda lägenheter, men de kommer att gå iväg, säger Erik Selin, vd på Balder, till Sveriges Radio (SR). 


De senaste årens höga räntor och inflation kan ha påverkat köpviljan. Att styrräntan nu sänkts kan ge en positivt effekt på Karlatornets försäljning.

– Det vet ingen, men jag tror att det blir bättre nästa år faktiskt. Du har lite lägre räntor, du får en löneökning till och nybyggnationen har nästan stannat så utbud efterfrågan blir en bättre situation till våren eller sommaren så man kan vara optimistisk, säger Erik Selin till SR. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen