Skåne: 35 seniorbostäder byggs i Höganäs

/assets/img/mostphotos/polstjarnan-fasad-vaster.jpg
Pressbild: Riksbyggen
 

I förra veckan säljstartade 35 seniorbostäder i Bonum Brf Polstjärnan som byggs i Höganäs i Skåne. Det är Riksbyggen som ligger bakom projektet.

I det nya området Tornlyckan i Höganäs är bygget av Bonum Brf Polstjärnan i full gång. I förra veckan startade försäljningen av de 35 lägenheterna. Bonum är Riksbyggens koncept med seniorbostäder för personer över 55 år och Polstjärnan blir det tredje Bonum-boendet i Höganäs kommun, enligt ett pressmeddelande från Riksbyggen. 


Bostadsrätterna kommer att ha mellan två–fyra rum och kök och ha en boyta på cirka 49–95 kvadratmeter. Boendet byggs centralt i Tornlyckan med närhet till såväl havet som livsmedelsbutik och sportcenter. Inflyttning är planerad till sista kvartalet 2026. 


Lägenheterna kommer att få stora balkonger och på gården planeras det för växthus, odlingsmöjligheter och platser för socialt umgänge. Byggnaden planeras att uppnå miljöcertifiering Miljöbyggnad nivå Silver, enligt bostadsutvecklaren. 

– Intresset för de nya seniorbostäderna i Höganäs är stort, och vi har nu över 360 personer i vår intressekö. Baserat på tidigare erfarenheter vet vi att Höganäsborna uppskattar Riksbyggens Bonumkoncept, och det känns fantastiskt att kunna bidra med fler seniorbostäder i området, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef för Riksbyggens bostadsutveckling i sydvästra Sverige, i pressmeddelandet.


Riksbyggens koncept Bonum riktar sig till personer över 55 år och i dagsläget finns cirka 1 700 inflyttade Bonumlägenheter.  I konceptet ingår en Bonumvärd vars uppgift är att anordna aktiviteter som de boende önskar, som exempelvis grillkvällar eller fika.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen