Hemnet: Bostäder i Göteborgs innerstad mest eftersökta

/assets/img/mostphotos/64200457-skyline-of-gothenburg-sweden-with-tall-buildings.jpg
Del av Göteborg. Foto: Mostphotos
 

Enligt bostadsajten Hemnet är centrala Göteborg det mest populära området att söka efter bostäder i, inom Västra Götalands län.

Göteborgs-Posten (GP) har skrivit en artikel om hur sökningarna på Hemnet kan spegla vilka områden som är de mest eftertraktade bland personerna som surfar på bostadssajten. Av dessa sökningar går det att se att Göteborgs innerstad var det mest eftertraktade området under det första kvartalet 2024 när det kommer till Västra Götalands län. Totalt 148 176 sökningar på innerstaden gjordes mellan januari och mars. 


Det näst mest eftersökta området i länet var Göteborg Västra med 72 010 sökningar. Det området omfattar bland annat Lindås, Älvsborg och Frölunda. På tredje och fjärde plats efter de mest populära platserna att söka bostadsannons på återfinns Torslanda och Hovås. De områdena har blivit sökta på 60 041 respektive 58 850 gånger under det aktuella kvartalet. 


GP har pratat med Erik Holmberg som är marknadsanalytiker på Hemnet och han berättar att sajten även tar fram de mest använda sökorden. På Hemnet går det nämligen att skriva in specifika ord i en fritextsökning.
– Havstomt, sjötomt, havsutsikt och vattennära brukar alltid dyka upp i toppen, säger Erik Holmberg till GP. 


Det som står ut bland sökorden är att förra året var det varken sjötomt eller havsutsikt som toppade sökordslistan i Västra Götaland, utan “Karlatornet” – Göteborgs första skyskrapa. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen