Oscar Properties slipper konkurs

/assets/img/mostphotos/mp65064884-pa-promenad-i-vasastaden-i-stockholm.jpg
Norra Tornen. Foto: Mostphotos
 

En av bostadsrättsföreningarna i Oscar Properties projekt Norra Tornen lämnade in en konkursansökan för bostadsbolaget. Nu har konkursansökan dragits tillbaka av brf:en, enligt ett pressmeddelande från Oscar Properties.

Innovationen heter en av de två bostadsrättsföreningar som ligger i Norra Tornen i centrala Stockholm. Det pampiga bostadsprojektet är uppfört av bostadsbolaget Oscar Properties. Brf Innovationen har lämnat in en konkursbegäran till tingsrätten för att de anser att bostadsbolaget har en förfallen skuld till dem på över 15 miljoner kronor. Det rör sig även om fel i byggnaden som funnits där sedan inflyttningen, enligt Dagens industri. 


I ett pressmeddelande skriver Oscar Properties att bostadsrättsföreningen återkallar konkursansökan. Enligt Dagens industri drogs konkursbegäran tillbaka med endast en halvtimme innan tingsrätten skulle fatta beslut i ärendet. 


Dagens industri skriver att det rör sig om att en överenskommelse har nåtts mellan parterna. Innovationens ombud Patrik Kalman säger till tidningen att han inte kan berätta om vad överenskommelsen handlar om men att Oscar Properties ger föreningen en “viss kompensation som varit tillräcklig för att återkallelse ska kunna ske i dagsläget”. 


Oscar Properties är glada för att slippa konkursen och skriver i ett pressmeddelande: “Nu har vi fått lite andrum. Senast idag kring lunch har jag varit i samtal med en välrenommerad investmentbank om nästa steg. Planen är att gå ut med en företrädesemission där fordringsägarna erbjuds teckna aktier genom kvittning i kombination med en kontantdel som kommer att garanteras av existerande aktieägare och externa parter”. 


Olyckligt för Oscar Properties är att Skatteverkets konkursbegäran mot dem ligger kvar. Denna konkursansökan grundar sig på en skuld på runt två miljoner kronor. Förhandlingar i ärendet hålls enligt Dagens industri den 22 augusti. 


Uppdatering den 23 augusti: 

Stockholms tingsrätt beslutade att godkänna Oscar Properties vd Rickard Bagges begäran om respit. Han och bolaget har nu till den 31 oktober på sig att lösa sina ekonomiska problem och skulden till Skatteverket. Enligt Fastighetsvärlden har bostadsbolaget fått ett bud på ett projekt som inte blir av – Bakaxeln i Sickla. För det projektet har de blivit erbjudna 180 miljoner kronor. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen