Uppsala: Bostadsrättspriserna stiger i länet

/assets/img/mostphotos/mp40569767-fyrisan-vid-hamnplan-i-uppsala.jpg
Foto: Mostphotos
 

De senaste tre månaderna har priserna på bostadsrätter i Uppsala län stigit med fem procent. Detta enligt nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Under juni, juli och augusti steg priserna på bostadsrätter i Uppsala län. Prisuppgången noterades till fem procent. Det kan jämföras med prisutvecklingen för bostadsrätter i hela Sverige som landar på minus 1,6 procent samma period. På årsbasis ligger prisutvecklingen för bostadsrätter i Uppsala län på plus 1,8 procent. Siffrorna kommer från Svensk Mäklarstatistik som publicerade nya siffror idag, fredag den 6 september. 


Ser man till kommunerna i Uppsala län är det i Östhammar som störst prisuppgång noterats, där priserna stigit med 9,1 procent. I Uppsala kommun steg priserna med 4,7 procent och i Knivsta låg prisutvecklingen på plus 0,4 procent. Det har även noterats prisnedgångar i länet – i Enköping sjönk priserna med 4,4 procent och i Håbo med 4,1 procent. I kommunerna Heby, Tierp och Älvkarleby såldes för få bostäder för att få tillräckligt underlag för statistik. 


Det som sticker ut i statistiken gällande Uppsala läns bostadsrättspriser är att prisutvecklingen på tolv månader ligger på plus 31,5 procent i Östhammars kommun. Det kan jämföras med Knivsta där prisutvecklingen landar på minus 4,2 procent. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen