Bygglov för nytt brf-projekt på Södermalm

/assets/img/skarmavbild-2024-06-11-kl.-10.06.21.png
Visionsbild Ersta/25. Pressbild Wallin
 

Bostadsutvecklaren Wallin har förvärvat en byggrätt på Södermalm i Stockholm och planerar för ett flerbostadshus med bostadsrätter på platsen. Bygglov för projektet ska nu vara beviljat, enligt ett pressmeddelande från utvecklaren.

På Erstagatan i Stockholmsstadsdelen Södermalm har bostadsutvecklaren Wallin förvärvat en byggrätt där det ska uppföras ett flerbostadshus med 25 bostadsrätter och parkeringsgarage på källarplan, ett projekt som Bostadsrättsnytt tidigare skrivit om.

Byggrätten såldes av den ideella föreningen Ersta Diakonisällskap. Detta enligt ett pressmeddelande från utvecklaren.

Det planerade projektet som går under namnet Ersta/25 beviljades nyligen bygglov av kommunen. Tanken är att den befintliga byggnad som finns på platsen idag ska rivas för att ge plats åt flerbostadshuset, vilket preliminärt kan byggstarta under andra halvåret 2024. Projektet kommer säljstarta nu i sommar och inflyttning i huset är beräknad att kunna påbörjas tidigast sista kvartalet i år.

Bostäderna byggs i storlekar 1–5 rum och kök med öppna planlösningar. Projektet beskrivs också som hållbart med hänvisning till användning av sådant som grön betong för minskad klimatpåverkan, återvunnet stål och installation av solceller.

Visionsbild Ersta/25. Pressbild Wallin Visionsbild Ersta/25. Pressbild Wallin

De flesta lägenheterna får utsikt över Saltsjön i Stockholm.
– Med utsikten och det centrala läget med sin närhet till all typ av service, nöje och kultur hoppas vi att detta kommer att vara bostadsrätter som matchar de preferenser vår målgrupp har, säger bostadsutvecklarens marknadschef och delägare Gustav Wallin i pressmeddelandet.

Han tillägger att stora, nyproducerade bostadsrätter är något av en bristvara på Södermalm.

Sedan Bostadsrättsnytt skrev om projektet i mars har informationen om det penthouse som planeras högst upp i huset preciserats. Nu uppger utvecklaren att bostadsrätten kommer bli 187 kvadratmeter stor och ha en terrass på 155 kvadratmeter.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen