Stockholm: Säljstart för brf med sjönära radhus i Nacka

/assets/img/skarmavbild-2024-05-28-kl.-11.28.50.png
Visionsbild av HSB Brf Telegrafen. Pressbild HSB Stockholm
 

Nu har försäljningen av 25 radhus i en ny bostadsrättsförening i Nacka startat. Husen kommer uppföras på Telegrafberget, i en sluttning ned mot vattnet, enligt HSB Stockholm som utvecklar bostäderna.

Den 26 maj i år startade bostadsutvecklaren HSB Stockholm försäljningen av sitt nyproduktionsprojekt Brf Telegrafen, en förening med 25 sjönära radhus som ska byggas på Telegrafberget (Saltsjö-Boo) i Nacka kommun, Stockholms län.

Enligt ett pressmeddelande från utvecklaren ska det bli tre rader med radhus i en sluttning ned mot vattnet. Husen på raden högst upp kommer vara störst. Av HSB:s hemsida framgår att bosparare i HSB har förtur till bostäderna, därefter är det medlemmarnas tur, sedan övriga kunders.

Samtliga radhus kommer erbjuda boende med sjönära läge. Föreningens medlemmar får också tillgång till gym och en relax­avdelning med bastu, samt garage och övernattningslägenhet.

Telegrafberget som bostadsområde omges av Skarpnäs naturreservat och har utsikt över Stockholms inlopp.

I pressmeddelandet lyfts även fördelar som tillgång till hav och natur, samt närheten till centrala Stockholm. Bostäderna beskrivs som exklusiva och luftiga, med handplockade material för att skapa den känslan, ett inredningskoncept som ingår i priset.

– Det känns fantastiskt att få avsluta vår etablering i Telegrafberget med ett unikt projekt som HSB brf Telegrafen, radhus med boendekvaliteter utöver det vanliga, säger HSB Bostads vd Jonas Erkenborn i pressmeddelandet.

Inflyttningen i HSB Brf Telegrafen har preliminärt satts till första kvartalet 2026. Bostäderna ska ha ritats av Södergruppen Arkitekter.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen