Göteborg: Stort intresse för ny brf på Masthuggskajen

/assets/img/mostphotos/3dq4vhcwz72dxlifnogi7k.jpg
Brf New York. Pressbild: Riksbyggen
 

På Masthuggskajen i Göteborg håller Riksbyggen på med projektet Brf New York. Redan nu är en tredjedel av bostäderna sålda, trots att inflyttningen ligger tre år framåt i tiden. Detta enligt ett pressmeddelande från bostadsbolaget.

Masthuggskajen är en ny stadsdel som växer fram mellan Långgatorna, hamnen och Järntorget. I området håller Riksbyggen på med sitt bostadsrättsprojekt Brf New York. Kvarteret The Parkside, som ingår i projektet, började byggas nyligen. Byggnaden ska bli 18 våningar hög, skriver Riksbyggen i ett pressmeddelande.


 Lägenheterna i huset kommer ligga på våning 8–18 och det kommer att finnas tvårummare–fyror. Priserna varierar från 4,1 miljoner kronor till över 24 miljoner.  Lägenheterna som ligger högst upp blir så kallade “roof gardens” – lägenheter med terrasser. Det är sex lägenheter som kommer byggas så, och två av dessa blir dessutom i etage.  


I slutet av april var det säljstart för brf:en via Riksbyggens förturskö. Redan nu har en tredjedel av lägenheterna blivit sålda. 

– Intresset har varit stort under en längre tid, men nu har Riksbyggen fått bekräftelse på att det är rätt typ av lägenheter för området, rymligare bostäder med hög materialstandard och vacker utsikt. Allt fler ser hur Masthuggskajen förvandlas från parkeringsytor till kontor och bostäder. Det kommer bli mycket bekvämt att bo här, med närhet både till älven och stadens puls, säger Anders Radne, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i Göteborg, i pressmeddelandet. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen