Bostadssatsning i Stockholms skärgård

/assets/img/mostphotos/mp26321102-bergs-brygga-moja-1724244256.jpg
Möja. Foto: Mostphotos
 

På ön Möja i Stockholms skärgård ska 40–60 hyres- och bostadsrätter byggas. Detta rapporterar SVT Nyheter.

Enligt Visit Möja har ön Möja i Stockholms mellersta skärgård runt 150 året runt-boende och på ön finns bland annat skola och matbutik. Under sommarsäsongen växer antalet invånare och blir tio gånger fler. 


Nu rapporterar SVT Nyheter att mellan 40–60 bostäder, en blandning av hyres- och bostadsrätter, ska byggas på ön. Anledningen till bostadssatsningen är att en enkät genomfördes där det framkom att det behövs bostäder för att möta efterfrågan samt för att locka unga par och barnfamiljer till Möja. 

– Vi saknar arbetskraft och behöver arbetsföra människor, säger Ulf Westerberg, projektets närmaste granne och tidigare ordförande för Siko, Skärgårdens intresseföreningars kontaktorganisation, till SVT. 


De som står bakom enkäten och de som drivit frågan med nya bostäder på ön är Möjaskärgårdens Företagarförening. De har länge velat se nya bostäder på Möja. De berättar för SVT att de hoppas att bostadsprojektet på ön kan inspirera andra öar i Stockholms skärgård att bygga nytt och på så sätt lösa bostadsbristen som råder i skärgården. 


Mitt i Värmdö har också skrivit om byggprojektet på Möja. Enligt tidningen är det A-gruppen invest AB som ska bygga bostäderna, och de ska byggas strax norr om Möjaström. Det finns två förslag för hur bebyggelsen ska se ut – antingen en rad småhus eller både flerbostadshus och småhus. Flera av husen ska stå klara redan 2026 då de första boende kan flytta in. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen