OBOS och Selvaag bygger nytt i Norra Djurgårdsstaden

/assets/img/mostphotos/mp31640982-jeppe-heins-vattenpaviljong.jpg
Del av Norra Djurgårdsstaden som byggdes först, för runt tio år sedan. Foto: Mostphotos
 

I stadsdelen Norra Djurgårdsstaden i Stockholm har bostadsbolagen OBOS och Selvaag båda beslutat sig för att bygga nya bostäder. Detta rapporterar Fastighetsvärlden.

I Norra Djurgårdsstaden har det byggts för fullt de senaste decenniet. Nyligen stod det klart att Selvaag Bostad ska bygga 85 lägenheter i stadsdelen samt en förskola. Fastighetsvärlden skriver att byggstarten är planerad att ske först år 2035. 


Även Nya Hem NYAB 43 AB, ett dotterbolag till OBOS, ska bygga nytt i Norra Djurgårdsstaden. Enligt Fastighetsvärlden rör det sig om 66 lägenheter. 


I ett pressmeddelande från Skanska framgår det att OBOS och Skanska ska samarbeta med OBOS andra projekt i stadsdelen. Det rör sig om det 30 våningar höga bostadshuset kallat Stadsljus. Det höga huset kommer inhysa runt 390 bostadsrättslägenheter samt lokaler. 

– Vi på Skanska ser mycket fram emot att i samverkan med OBOS uppföra Stockholms nya landmärke Stadsljus. En fantastisk byggnad som kommer att utgöra en fin siluett på stadens skyline med högställda krav på miljö och hållbarhet, säger Victor Verboog, regionchef på Skanska Sverige, i pressmeddelandet.


Visionsbild av projektet Stadsljus. Pressbild: Skanska Visionsbild av projektet Stadsljus. Pressbild: Skanska


Skanska skriver att Stadsljus kommer bli ett nytt landmärke i huvudstaden som kommer att vara synligt över hela Stockholm. Byggnaden kommer utformas med inspiration från de gamla gasklockorna som står i Norra Djurgårsstaden. 

– Det känns mycket bra att komma vidare i processen med Stadsljus och vi är glada över att ta oss an detta tillsammans med Skanska. De är en stor och trygg aktör och vi ser mycket goda förutsättningar för ett gott samarbete. Dessutom har de erfarenhet från att bygga på höjden, vilket är avgörande i det här projektet, säger Sofia Ljungdahl, vd på OBOS Nya Hem, i pressmeddelandet.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen