Smarta radhus uppförs i Helsingborg

/assets/img/brf-ribbhusen-helsingborg.jpg
Riksbyggens Brf Ribbhusen i Helsingborg. Visionsbild från Riksbyggen
 

Inför stadsmässan H22 i Helsingborg ska Riksbyggen, i samarbete med teknikföretaget ViaEuropa, uppföra 700 smarta bostadsrätter i staden. En del av satsningen består av Brf Ribbhusen med uppkopplade radhus som byggstartar inom kort. Detta enligt ett pressmeddelande från utvecklaren.

Sommaren 2022 hålls stadsmässan H22 City Expo i Helsingborg, med fokus på innovativ välfärds- och stadsutveckling, som Bostadsrättsnytt skrivit om tidigare. Bostadsutvecklaren Riksbyggen ska tillsammans med teknikföretaget ViaEuropa bygga 700 smarta bostadsrätter i ett kvarter vid namn Spårvagnshallarna i Helsingborg, vilka är tänkta att ingå i mässan.

En av föreningarna som ska ingå i kvarteret är Brf Ribbhusen med 22 smarta radhus, ett projekt som nu säljstartar och snart ska byggstarta.
– Byggstarten kommer att ske inom kort. I detta projekt inväntar vi inte bankernas krav på att viss andel av bostäderna ska vara sålda utan startar med egna medel, säger Theodor Alexandris i ett pressmeddelande från utvecklaren. Han är marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Sydväst.

Bostäderna kommer att byggas med flexibla planlösningar och ska vara anpassade till hemarbete.
– Radhusen får flexibla planlösningar och nu när allt fler jobbar hemma kommer ett arbetsrum att finnas med i grundutförandet, fortsätter Theodor Alexandris.

Arean per radhus blir 115 kvadratmeter, fördelat på 4-6 rum och kök. Enligt pressmeddelandet ska Riksbyggen ha fått in över 460 intresseanmälningar för projektet.   

Boende i de smarta radhusen kommer med en och samma enhet exempelvis kunna låsa upp ytterdörren, larma sin bostad, starta ugnen och hyra bilpoolsbil.

I Brf Ribbhusen får de boende också tillgång till en gemensam trädgård med odlingslotter, grillplats och sandlek. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen